Redactie
Redactie Stuff 11 feb 2019

‘AirPods 2 hebben extra sensoren, betere bas en meer’

Na meer dan twee jaar in het naar verluidt binnenkort echt tijd voor de AirPods 2. Apple zou de nieuwe, draadloze oordopjes in het voorjaar onthullen en de geruchten nemen toe. Hoewel de nieuwe AirPods er identiek uitzien, hebben ze toch veel verbeteringen aan de binnenkant.

Volgens de Indiase website MySmartPrice klinken de AirPods 2 ook beter. Er zou inwendig meer ruimte zijn voor het produceren van lage tonen. Daardoor moet een aanzienlijk betere basweergave ontstaan.

Dit artikel verscheen al eerder bij onze collega’s van One More Thing.

AirPods 2 krijgen ook nieuwe coating

Daarnaast krijgen de oortjes volgens bronnen die goed ingelicht zouden zijn ook een betere coating. Dat moet ervoor zorgen dat ze steviger in de oren zitten en minder makkelijk uit je handen vallen. Vooral dat eerste is wel eens een probleem voor mensen met smalle of platte oren. Apple zou een vergelijkbare coating willen gebruiken voor de iPhone 2019-modellen, die een glazen achterkant krijgen en wel wat extra grip kunnen gebruiken. Daarnaast zijn er berichten dat de nieuwe AirPods, naast de bekende witte kleur, ook in het zwart worden uitgebracht.

Eerder hoorden we al dat de AirPods 2 ook biometrische sensoren krijgen. Details over wat die sensoren gaan meten zijn nog schaars. Je zou echter kunnen denken aan het meten van je lichaamstemperatuur en hartslag via het oor. Apple zou ook zonder Apple Watch nauwkeurige gegevens over je inspanning tijdens bijvoorbeeld het sporten kunnen meten, zolang je de AirPods maar gebruikt.

‘Massaproductie gestart’

In januari kwam het nieuws naar buiten dat Apple de massaproductie van de AirPods 2 gestart zou hebben. De verkoop in de eerste helft van 2019 starten. Mogelijk zien we de AirPods 2 nog in maart tijdens een Apple-event. Of worden de draadloze oordopjes de ‘one more thing’ van WWDC 2019?

Reageer op artikel:
‘AirPods 2 hebben extra sensoren, betere bas en meer’
Sluiten