Redactie
Redactie Stuff 12 feb 2019

‘AirPods 2, AirPower en nieuwe iPad op 22 maart te koop’

Is er in maart weer een Apple-event? Er zijn een boel nieuwe producten zoals de AirPods 2, AirPower en nieuwe iPad (mini) die er naar verluidt aankomen. Nu hebben we ook een datum. Volgens het Griekse blog iPhonehellas zijn de nieuwe apparaten vanaf 22 maart te bestellen. Dit is geen respectabele bron, maar wel een logische datum.

Als dit gerucht klopt, wil dat zeggen dat er waarschijnlijk op dinsdag 19 of woensdag 20 maart een Apple-event met de onthulling van de producten is. De pre-orders zouden dan op vrijdag 22 maart openen.

Dit artikel verscheen al eerder bij onze collega’s van One More Thing.

AirPods 2 en AirPower: langverwachte producten

Er gaan de laatste tijd steeds meer geruchten over de AirPods 2. De nieuwe versie van Apple’s draadloze oortjes laat inmiddels al meer dan twee jaar op zich wachten, want de AirPods zijn sinds december 2016 op de markt.

De nieuwe versie zou onder andere een betere verbinding met Bluetooth 5, ondersteuning voor “Hey Siri” en nieuwe sensoren voor het meten van je hartslag via het oor hebben. Apple zou ook verbeteringen door hebben gevoerd aan de basweergave. Lage tonen moeten dus beter tot hun recht komen. (Zie → ‘AirPods 2 hebben extra sensoren, betere bas en meer’)

AirPods 2
Klik/tap voor groter.

Apple’s draadloze 3-in-1-lader genaamd AirPower zou ook zijn debuut op 22 maart maken. Dit is ook weer zo’n product waar we al enige tijd op wachten. De draadloze lader werd in 2017 aangekondigd, samen met de iPhone X. Sindsdien is het stil, maar daar komt nu dus mogelijk snel verandering in. We hoorden eerder al geruchten over een snelle start van de massaproductie. Over de prijs weten we helaas nog niets.

Apple AirPower
Klik/tap voor groter.

iPad 7 (2019) en iPad mini 5

Dat we aan het begin van het jaar nieuwe iPads zien, is vaak een zekerheidje. Apple vernieuwde de afgelopen twee jaar de 9,7-inch iPad en verlaagde de prijs. Dit jaar zien we naar verluidt ook een nieuwe iPad mini 5. De kleinste iPad zou geen enorme upgrade krijgen, maar wel een echte budget-tablet worden. (Zie → ‘iPad mini 5 wordt goedkoopste iPad ooit’)

Onthulling tijdens Apple-event op 19 of 20 maart?

Het is dus beter om nog even een maandje te wachten als je van plan bent nieuwe AirPods of een iPad te kopen. Er komen mooie vernieuwingen aan. De datum van 19 of 20 maart is logisch, want Apple plant zijn onthullingen meestal op een dinsdag of woensdag. In 2018 werd op dinsdag 27 maart gehouden en in 2017 was dit op dinsdag 21 maart.

Reageer op artikel:
‘AirPods 2, AirPower en nieuwe iPad op 22 maart te koop’
Sluiten