Verborgen parels op Airbnb: campers, boomhutten en hammocks

Als je maar lang genoeg zoekt op Airbnb, vind je altijd wel een redelijke plek om te slapen voor niet al te veel geld. Als je nog langer zoekt, dan maak je ook natuurminnende minimalisten blij. Waarom een appartement middenin de drukke stad als je ook kunt slapen op een unieke plek in de natuur? Het is wat dat betreft lastig zoeken, want zoektermen als campers, hammocks of boomhutten leveren niets op. Maar er zijn genoeg verborgen parels te vinden op Airbnb. Een overzicht.

Boomhutten op Airbnb

Slapen in een boomhut, iets waar je als kind van droomde. Mocht je door Amerika cruisen, probeer dan bijvoorbeeld Bozeman, Montana te bezoeken.

In dit bergachtige gebied in het noorden van Amerika vind je watervallen, beren, rivieren én Papa’s Treehouse. Voor 118 euro slaap je in deze enorme boomhut middenin de natuur.

airbnb, campers, boomhutten, hammocks

Maar de boomhut der boomhutten hangt in Atlanta, Georgia. De Secluded Intown Treehouse is in 2016 uitgeroepen tot most wish-listed property in the world.

Je hebt hier beschikking over drie verschillende boomhutten – een woonruimte, tweepersoons slaapkamer en een terras – die middels houten hangbruggen met elkaar verbonden zijn. Kost je 328 euro per nacht.

airbnb, campers, boomhutten, hammocks

Campers op Airbnb

Dan campers. Unieke plekken om in te overnachten, vooral omdat ze vaak op prachtige plekken staan. Om te beginnen met de klassieke Airstream, een prima vervanger voor een compleet huis. Je vindt er meerdere op Airbnb, vooral in de Verenigde Staten.

airbnb, campers, boomhutten, hammocks

Zo is de bovenstaande retro Airstream voor 114 euro per nacht te huur in Wimberly, een plaatsje met een prachtige omgeving en veel outdooractiviteiten in de Amerikaanse staat Texas.

Een Airstream van een heel andere orde is de Malibu Dream Airstream, waarvoor je 437 euro per nacht betaalt. Op een enorm privéterrein kijk je hier uit op County Line Beach in Malibu, vlakbij Los Angeles.

airbnb, campers, boomhutten, hammocks

En mocht je het wat dichter bij huis zoeken en wat minder te besteden hebben, dan huur je in Portugal voor 35 euro deze camper die in een achtertuin staat.

Ideaal voor een surfvakantie, want Estoril, een plaats vlakbij Lissabon, is een van de beste surfspots van Europa. En als we de recensies mogen geloven, slaap je bij enorm sympathieke locals in de tuin. Wat wil je nog meer?

airbnb, campers, boomhutten, hammocks

Hammocks op Airbnb

Voor minder comfort, maar ook een mindere aanslag op je bankrekening, zoek je gewoon een hammock (een tent en hangmat ineen).

Zo huur je in Kopenhagen deze hammock die tussen twee iepen hangt. Je hebt hier niets wat op je wenslijstje staat voor een normaal appartement op Airbnb; geen internet, geen badkamer, geen leuke wijk. Maar wel een slaaplaats in een rustig stukje natuur in Kopenhagen.

airbnb, campers, boomhutten, hammocks

Maar het kan ook anders, in Rio San Juan in Nicaragua bijvoorbeeld. Daar slaap je met twee personen voor 10 euro in een hangmat en je bepaalt zelf de spot.

Of je het durft is een tweede, maar tijdens een backpacktrip slaap je nergens zo goedkoop zonder onbekende snurkende mensen om je heen.

airbnb, campers, boomhutten, hammocks

Mochten campers, hammocks en boomhutten je toch wat te alternatief zijn. Check dan deze Airbnb in Mexico. Kost je 8.000 euro per nacht, maar dan heb je ook wat.

Reageer op artikel:
Verborgen parels op Airbnb: campers, boomhutten en hammocks
Sluiten