Afvallen met The Mountain: met dit dieet verloor Hafthor Bjornsson 50 kilo

Hafthor Bjornsson, die we vooral kennen als The Mountain uit Game of Thrones, heeft een nieuw doel. Na een hoop gedoe en geruzie is de IJslandse spierbundel klaar met de strongman-wereld. Het gooien met grote stenen en breken van deadlift-records is voorbij. Boksen is zijn nieuwe hobby. Daarvoor moest hij alleen wel een heuse transformatie ondergaan. Tijd voor afvallen met The Mountain.

De IJslandse spierbundel woog toen hij aan zijn nieuwe leven begon 205 kilo. Nu is dat nog maar 155 kilo. In relatief korte tijd is Hafthor Bjornsson dus 50 kilo kwijtgeraakt, maar dat ging uiteraard niet vanzelf. Het trainingsschema van The Mountain ging op de schop en ook zijn dieet ziet er tegenwoordig heel anders uit.

Het nieuwe leven van The Mountain

Hoe hij nu traint en eet heeft Hafthor Bjornsson recentelijk vastgelegd in een video op zijn YouTube-kanaal. Hierin vertelt hij over zijn nieuwe leven. Een leven waar hij enorm blij mee is. Zo laat The Mountain weten extreem blij te zijn met zijn huidige vorm. Hij voelt zich beter en gezonder dan ooit. Na deze korte toelichting neemt hij je mee voor een dagje met de Mountain.

Hafthor Bjornsson laat zien wat hij eet en hoe hij traint. In totaal eet de IJslander vijf maaltijden per dag. Tussen het eten door is de spierbundel vooral druk in de sportschool. Hier hangt hij ouderwets in de gewichten, maar The Mountain besteedt ook veel tijd aan cardio en uiteraard bokstraining.

Keihard trainen en goed eten

Zo begint hij de dag met een bokstraining. Deze bestaat uit sparren met zijn coach en werken aan zijn gewicht en balans. Vervolgens stapt hij op de assault bike voor een pittige cardio sessie. Na de lunch duikt Hafthor Bjornsson het krachthonk in. Hier doet hij dumbbell press, bicep curls, lat pulldowns en meer.

Training of marteling? The Mountain deelt video van bizarre oefening

De rest van de middag gebruikt hij om andere dingen te doen. De schoorsteen moet immers blijven roken en ook het familieleven is voor The Mountain belangrijk. Wat nog wel rest zijn herstelwerkzaamheden. Om zijn lichaam in topvorm te houden gaat hij in de sauna en doet hij aan cryotherapie.

Het dieet van Hafthor Bjornsson

Om dat allemaal vol te kunnen houden, moet er uiteraard goed gegeten worden. In de video zien we de volgende vijf dagelijks maaltijden van Hafthor Bjornsson voorbijkomen:

  • Maaltijd 1: 3 eieren, 200 gram kip en een smoothie van 150 gram yoghurt, 100 gram bessen en 40 gram havermout
  • Maaltijd 2: 220 gram ossenhaas, 180 gram rijst en 100 gram groente
  • Maaltijd 3: 220 gram kip, 250 gram aardappel en 100 gram groente
  • Maaltijd 4: 200 gram zalm, 100 gram rijst en 100 gram groente
  • Maaltijd 5: 250 gram Griekse yoghurt, 100 gram banaan, 30 gram amandelboter en een proteïne shake

Afvallen met The Mountain

Als je dit allemaal bij elkaar optelt, heb je serieus veel eten. Toch is het voor The Mountain niet heel veel. Zo vertelt hij in de video dat dit voor hem echt niks is, maar dat is ook de bedoeling. Hafthor Bjornsson wil afvallen, dus hij moet meer verbranden dan hij eet. Blijkbaar lukt dat aardig, want het is hem al gelukt om 50 kilo kwijt te raken.

Reageer op artikel:
Afvallen met The Mountain: met dit dieet verloor Hafthor Bjornsson 50 kilo
Sluiten