Pim Jansen
Pim Jansen Health 08/07/2020

Afvallen en spieren kweken gaan samen met deze voedingstips

Als man wil je geen buikje en wel een gespierd lichaam. Maar hoe zorg je daarvoor? Welnu, hier is het geheim van afvallen en spieren kweken, gebaseerd op de helemaal niet zo ingewikkelde theorie van voedingsexpert Amanda Meixner. Eten zul je.

Als je wil afvallen, aankomen of op gewicht wil blijven, doe je er goed aan om een afspraak te maken met een voedingsexpert, diëtist of huisarts. Ieder mens is uniek, voor ieder lichaam gelden weer net iets andere wetten. De onderstaande voedingstips kunnen in ieder geval geen kwaad. Deze oefeningen voor keiharde buikspieren en een sterke core overigens ook niet.

Het geheim van afvallen en spieren kweken

Jezelf naar meer spieren en minder gewicht eten, dat klinkt als meer bier drinken om van je alcoholprobleem af te komen. Maar afvallen en een gespierd lichaam kweken doe je toch echt door te eten. “Eten is de cruciale bouwsteen van je lichaam. Voor zowel fitnessjunks als mensen die willen afvallen. En je kunt het doen met dezelfde producten”, zegt voedingsexpert Amanda Meixner.

Om goed te werk te gaan, is discipline en een zorgvuldige evaluatie van de calorie-inname per individu vooraf vereist. Als dat eenmaal op orde is, moeten je dagelijkse maaltijden samengaan met je doel. Maar welke maaltijden zijn het beste? Voedingsdeskundige Amander Weixner deelt haar bevindingen, van ontbijt tot lunch en van diner tot snack. Het zit hem in de balans tussen een calorisch tekort en een calorisch overschot.

Maaltijden en snacks die afvallen én spiergroei bevorderen

Hieronder zie je alle maaltijden op een dag die je volgens Amanda Meixner nodig hebt om het afvallen en de spiergroei te bevorderen. Ze verschillen heel weinig, behalve dat er wat wordt toegevoegd als je spieren wil kweken. Dan zul je dus ook iets meer moeten trainen. Voor alle duidelijkheid: 1 kopje staat voor een kopje met de inhoud van 250 milliliter.

Ontbijt om af te vallen

2 eieren, 2 eieren zonder dooier, 1/4 avocado, 1/2 kopje cherrytomaatjes, 1/4 kopje champignons, 1/4 kopje gesauteerde asperges, 1 stuk toast van kiembrood.

Ontbijt om spiergroei te bevorderen

Toegevoegd: 2 extra eieren, 1/4 extra avocado, 1 extra stuk toast van kiembrood.

afvallen, spiergroei, spieren kweken, eten, geheim, maaltijden, calorieën

Lunch om af te vallen

113 gram gerookte kip, 1 zoete aardappel, 1 kopje broccoli.

Lunch om spiergroei te bevorderen

Toegevoegd: 57 gram extra kip, 1 banaan, 1 eetlepel pindakaas.

eten, geheim, maaltijden, calorieën

Diner om af te vallen

113 gram wilde zalm, 1 kopje bloemkoolrijst, 1 kopje champignons, 1 kopje gesauteerde kool, 1 theelepel olijfolie.

Diner om spiergroei te bevorderen

Toegevoegd: 57 gram zalm, rijst in plaats van bloemkoolrijst.

eten, geheim, maaltijden, calorieën

Snack om af te vallen

1 kopje aardbeien met 25 gram pure chocolade.

Snack om spiergroei te bevorderen

Toegevoegd: 1 banaan, 20 gram extra pure chocolade.

afvallen, spiergroei, spieren kweken, eten, geheim, maaltijden, calorieën

9 simpele routines die afvallen nog makkelijker maken

Afvallen is geen hogere wiskunde, schreven we eerder al. Check hier onze 9 simpele routines die afvallen een stuk makkelijker maken. En gooi deze fabels over afvallen direct de prullenbak in.

Reageer op artikel:
Afvallen en spieren kweken gaan samen met deze voedingstips
Sluiten