Redactie
Redactie Gezondheid 8 jan 2019

Afvallen wordt een peulenschil met dit handige apparaatje

Wil je afvallen? Dankzij dit apparaatje, dat Lumen is gedoopt, krijg je eenvoudig realtime inzicht in de activiteit van je stofwisseling. Hoe? Door simpelweg in het handzame apparaatje te blazen. Op basis van de uitkomst kun je beter bepalen wat voor type maaltijd je kunt nuttigen om zo effectief mogelijk te trainen/vet te verbranden.

In het kort: metabolisme of stofwisseling is het geheel van biochemische processen dat plaatsvindt in de cellen van organismen. De stofwisseling heeft meerdere functies en is onder andere bepalend voor het vrijmaken van energie uit voeding en vet, het gebruik van bouwstoffen en het verwerken van afvalstoffen.

Avallen wordt een peulenschil met de lumen

Afvallen door te ademen

De Lumen kan op basis van kooldioxide-metingen in je adem achterhalen of je lichaam energie (ingenomen koolhydraten) of vet aan verbranden is. Op basis van die gegevens kun jij je voedinginame en beweging aanpassen naar je doelstelling. Afvallen wordt op deze manier een stuk inzichtelijker. Indien je de data die de Lumen aanbiedt op de juiste manier omzet tot acties, kun je succesvol afvallen.

Het driehonderd dollar kostende apparaatje is klein genoeg om elke dag eenvoudig mee te nemen. Uiteraard kun je ‘m koppelen aan de apps Google Fit en Apple Health, zodat de verkregen data makkelijk te combineren is met je beweeg- en voedingsschema’s binnen deze apps. De Lumen is vanaf augustus verkrijgbaar indien je ‘m nu bestelt. Check de onderstaande video voor meer info over de werking van Lumen.

Afvallen hoeft overigens niet heel ingewikkeld te  zijn. Wat je doelstelling ook is, deze tien dingen moet je sowieso niet doen. 

LUMEN | Hack Your Metabolism & Lose Weight

Lumen is the first device to hacking your metabolism to help you lose weight and optimize your workouts. In a single breath, see if your body is burning fats or carbs for fuel and what to do about it.

 

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Afvallen wordt een peulenschil met dit handige apparaatje
Sluiten