Dit moet je zeker (niet) drinken als je droog wil trainen

Als je echt wil afvallen kun je beter helemaal niet drinken, maar het leven moet soms ook een beetje leuk blijven. Weet daarom wat de alternatieven zijn en drink altijd met mate.

Waar je vooral mee op moet passen is logischerwijs suiker. Iets simpels als een wodka-tonic kan al een hoop verschil maken. Het is daarentegen ook een saaier drankje. Het ene sluit het andere niet uit. Hoe complexer de cocktail, des te meer calorieën.

Waar het ‘m in zit

Je hoort sommigen weleens zeggen dat je aankomt door alcohol, maar dat is niet helemaal waar. Het gaat om de calorieën in de drank waar je mee mixt. Zoals je ziet zitten er niet veel calorieën in alcohol zelf, maar als je een avond lang whisky-cola mixjes blijft drinken, zal je niet snel afvallen.

  • whisky: 43 kcal (1 shot)
  • likeur minder dan 15 % alcohol: 70 kcal (35 ml)
  • port: 78 kcal (50 ml)
  • oude jenever: 80 kcal (35 ml)
  • cognac: 80 kcal (35 ml)
  • likeur 15 tot 25 % alcohol: 85 kcal (35 ml)
  • wodka: 86 kcal (35 ml)
  • likeur  meer dan 25 % alcohol: 102 kcal (35 ml)

Bron: Caloriechecker Voedingscentrum

 

‘Gezond drinken’

Elke diëtist op aarde zal je hetzelfde antwoord geven. Er is geen alcoholische versnapering die je gaat helpen met afvallen. Ben jij een echte cocktaildrinker, weet dan wat je bestelt. Een Long Island Iced Tea bevat 276 calorieën, dat is bijna 14 procent van je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid. De boosdoener is in dit geval niet alleen cola. Een Long Island wordt (als hij correct is bereid) met vijf verschillende sterke dranken gemaakt. Namelijk gin, wodka, tequila, triple sec en rum.

Je kan beter voor een Old Fashioned (187 kcal) gaan of een lekkere Gin and Tonic (171kcal). Een Old Fashioned is een kleinere cocktail, dus er zijn minder hoeveelheden voor nodig. Ook nip je langer aan een Old Fashioned, dan aan een zoete zomercocktail.

Een Gin and Tonic drink je met fruit en groenten die hun smaak afgeven. Er is geen suiker nodig om de mix op smaak te krijgen. Zoals eerder vermeld is suiker vaak de grote boosdoener. In een shot gin zitten slechts 52 calorieën.

Zo bouw je de perfecte, traditionele Gin Tonic

Uiteraard is niet drinken het allerbeste wat je kunt doen als je wil afvallen, maar een lekkere zomerse cocktail op een zonnige dag is moeilijk te weerstaan. Het leven mag best een beetje leuk blijven. Zorg wel altijd dat je met mate blijft genieten. Beperk jezelf dus tot een klein aantal glazen en drink tussendoor voldoende water. Cheers!

Reageer op artikel:
Dit moet je zeker (niet) drinken als je droog wil trainen
Sluiten