Afvallen met extreme diëten: hoe ver ga jij voor een strak lichaam?

De één wil moeiteloos afvallen. De ander houdt zich liever aan een crashdieet en ervaart alle gevolgen van dien. Het is heel simpel: elk dieet is in het leven geroepen omdat er ergens iemand heeft gezegd dat het de effectiefste manier van afvallen is, maar sommigen zijn wel heel extreem. De volgende diëten vereisen behoorlijk wat doorzettingsvermogen.Het is daarnaast ook geen slecht idee om je te verdiepen in de zaken die je absoluut niet moet doen

Verruil groenten/koolhydraten voor vlees

Het zogenoemde carnivorendieet is, zoals de naam doet vermoeden, in zijn geheel gebaseerd op dierlijke producten. Rund- en wild vlees spelen de hoofdrol, alhoewel sommige mannen bij tijd en wijle nog wel eens een eitje of zuivelproducten nuttigen. Het is niet zo gek dat dit dieet werkt. In vlees zitten weinig koolhydraten en ‘t is rijk aan eiwitten. Koolhydraten zijn, grofweg gezegd, suikers die het lichaam energie geven. Door minder koolhydraten te eten, zal het lichaam zijn energie gaan halen uit vetten: oftewel afvallen. Of dit ook een gezonde optie is, is een tweede. Meer weten? Lees hier dan verder.

Vasten om de vijf dagen

Afvallen door niet te eten, het klinkt logisch. In de werkelijkheid werkt het net even anders. Ja, je zal afvallen als je voor langere tijd niet eet, maar ervaart dan ook alle gevolgen van dien. Het 5:2 dieet is een passend alternatief, maar het vergt wel een gigantische bak aan discipline.

Je eet vijf dagen per week eigenlijk gewoon precies hetzelfde als normaal, maar zodra die vijf dagen zijn verstreken, zul je moeten vasten. Dit is niet voor iedereen weggelegd en zeker de eerste vastdagen ga je merken dat je bevangen bent van de honger. Naar verluidt brengt dit dieet weinig gezondheidsrisico’s met zich mee en bouw je langzaam aan een beter voedingspatroon. Meer weten? Lees hier dan verder!

Snaaien en afvallen

Diëten en snacken kunnen prima hand-in-hand gaan, zo blijkt maar weer uit een onderzoek van Mark Haub, professor Menselijke Voeding aan de Universiteit van Kansas. Volgens hem hoeft cheaten helemaal niet het einde van een dieet te betekenen.

Kijk, je moet niet overmatig gaan snoepen en verwachten dat je dan afvalt. Dat beweren we natuurlijk ook helemaal niet. Het bewandelen van het gezonde pad kan natuurlijk prima gepaard gaan met een avondje bier en pizza, zolang je maar weet wat het met je lichaam doet. De crux: afvallen is niets anders dan minder voeding nuttigen dan je lichaam nodig heeft. Meer weten? Lees hier dan verder!

 

Een berg eten

Als we het over extreme diëten hebben, mag Hafthor Julius Björnsson niet ontbreken. Voor de niet-kenner: Hafthor speelt The Mountain in Game of Thrones en is de sterkste man op aarde. Aan zijn imposante overkomen zijn geen computer graphics te pas komen. Zijn geheim: veel naar de gym en nog meer eten! Om dit gigantische postuur in stand te houden, moet je ontzettend veel eten. De hoeveelheid aan voeding die de beste man verorberd, is werkelijk waar gestoord en daar moet je flink voor in de buidel tasten. Meer weten? Lees hier dan verder!

Nog meer afvallen?

Ben je al lekker op weg met je dieet? Dan heb je waarschijnlijk niet zoveel aan de bovenstaande weetjes. Daarom nodigen we je uit om eens een kijkje te nemen in ons uitgebreide dossier over afvallen. Het kan zijn dat je dieet nog een sportief randje mist. In dat geval kun je hier direct verder lezen voor nog meer tips en tricks.

Reageer op artikel:
Afvallen met extreme diëten: hoe ver ga jij voor een strak lichaam?
Sluiten