Koffie stimuleert volgens nieuw onderzoek je vetverbranding

Goed nieuws voor koffieliefhebbers die graag een beetje willen afvallen. Uit onderzoek is gebleken dat cafeïne je vetverbranding een boost geeft. Een stevige bak koffie geeft je dus niet alleen meer energie, maar helpt je ook om sneller van je buikje af te komen.

Dit goede nieuws komt uit een studie in het wetenschappelijke tijdschrift Journal of the International Society of Sports Nutrition. Wetenschappers aan de universiteit van Granada zijn verantwoordelijk voor het daadwerkelijke onderzoek. Zij hebben een groep van vijftien mannen een aantal weken flink aan het werk gezet. Iedere ochtend en aan het einde van de middag moesten de mannen verschillende inspanningstesten afleggen. Denk hierbij aan fietsen op een hometrainer.

Afvallen met koffie

Alle mannen in de groep deden precies hetzelfde. Het enige verschil is wat ze toegediend kregen. Een deel van de groep kreeg een half uur voor het sporten 3 mg/kg cafeïne (vergelijkbaar met de hoeveelheid cafeïne in een espresso) en het andere deel een placebo. Wat blijkt: de koffiegroep had een hogere vetverbranding dan de groep die een placebo kreeg.

Je kunt je dag beter niet beginnen met koffie en dit is waarom

Dit geldt zowel voor de ochtendtraining, als de training aan het einde van de middag. Wel was het effect groter bij de tweede training. De positieve-effecten komen voort uit het feit dat je door koffie meer vet gaat verbranden dan suiker. Het nuttigen van koffie voor het sporten is dan ook vooral aan te raden als je een intensieve workout op de planning hebt staan. Normaliter zou je dan vooral suiker verbranden, maar de cafeïne zorgt er dus voor dat je juist meer vet gebruikt als brandstof.

De voordelen van cafeïne

Mocht je niet van koffie houden, maar wil je wel profiteren van de positieve effecten van cafeïne? Dan zijn er ook andere manieren om deze stof binnen te krijgen, zoals pillen of kauwgom. Vooral cafeïne kauwgom is nu in opkomst en heeft ook nog een aantal andere voordelen. Zo belooft het kauwen op deze kauwgom ook nog extra energie, focus en uithoudingsvermogen. Zo kun je dus nog meer vet verbranden.

Afvallen met chocolade klinkt té mooi, maar dit zegt de wetenschap

Uiteraard moet je wel een beetje uitkijken. Cafeïne is een ideale oppepper en vetverbrander, maar teveel is natuurlijk goed. Ben je benieuwd hoeveel koppen zwart goud jij per dag zou mogen drinken? Klik dan hier.

AD

Reageer op artikel:
Koffie stimuleert volgens nieuw onderzoek je vetverbranding
Sluiten