Pim Jansen
Pim Jansen Health 18 jul 2019

Afvallen in Hollywood: zo verloor Jonah Hill zijn kilo’s

Afvallen is niet iets om je voor te schamen. Het woord is misschien niet zo sexy, maar iedereen met een beetje overgewicht wil het. Ook in Hollywood. Acteur Jonah Hill vertelt hoe hij zijn overtollige kilo’s verloor.

Jonah Hill ken je wellicht van zijn rollen in komedies als Knocked Up, The 40-Year-Old Virgin en natuurlijk The Wolf of Wall Street. Stuk voor stuk karakterrollen waar hij gezien zijn figuur en charismatische uitstraling perfect geschikt voor was. Hill kreeg bekendheid dankzij zijn hoofdrol in Super Bad, een andere rol waar zijn gewicht werd gebruikt om het personage letterlijk extra gewicht te geven. Het nadeel is dat er dan natuurlijk flink wat grappen worden gemaakt, dus wilde ook Johanh Hill op een gegeven moment afvallen. En dat is hem gelukt. De acteur is dankzij een streng trainingsschema een behoorlijk aantal kilo’s kwijt geraakt.

Jonah Hill, afvallen en het jojo-effect

De strijd tegen overgewicht loopt als een rode lijn door het leven van Jonah Hill. Net als veel mensen die kampen met gewichtsproblemen ervoer ook hij behoorlijk wat schommelingen. De eerste keer dat hij echt kilo’s kwijt moest, was 2011. Dat lukte goed, maar voor zijn rol als Efraim Diveroli moest de acteur weer aankomen. In 2017 zou hij wederom de strijd tegen de kilo’s gaan voeren. Met succes, zijn fans zagen plotseling een gezonde Jonah Hill. Een gedwongen jojo-effect dus. Lees hier hoe je het jojo-effect voorkomt.

Afvallen kan een hele opgave zijn en Channing Tatum, waarmee hij in 21 Jump Street speelde, kan daarover meepraten. Dat was dan ook de reden voor Jonah Hill om advies bij Channing Tatum in te winnen, zo verklaarde de acteur in een gesprek met Jimmy Fallon in The Tonight Show. Nadat hij zijn werkzaamheden voor War Dogs had afgerond, wilde de acteur weer afvallen.

Jonah Hill, Channing Tatum, afvallen, hollywood, overgewicht, kilo's
Jonah Hill en Channing Tatum in 21 Jump Street

Channing Tatum gaf hem het advies dat iedereen zou kunnen bedenken: minder eten en drinken, meer trainen. Maar daarbij hield het natuurlijk niet op. De volgende stap was het raadplegen van een aantal voedingsdeskundigen. Hun advies: hou een dagboek bij en noteer alles wat je eet.

Minder eten en drinken, 100 push-ups per dag

Met het voornemen om iets minder te eten en te drinken begon de verandering voor Jonah Hill. “Een vriend van mij zei: ‘Als je 100 push-ups per dag doet, ben je in goede vorm’. Dat heb ik geweten, ik heb mijn weg omhoog gevonden en nu doe ik dat elke dag”, aldus de acteur. Maar als je wil afvallen, red je het niet. De acteur bezoekt dan ook meerdere malen in de week naar de sportschool. Maar alsnog was er meer nodig.

jonah hill, afvallen, kilo's, overgewicht

Geen bier

Terwijl Jonah Hill zich in het zweet aan het werken was, kwam de acteur in het reine met zichzelf. Zijn grootste zwakte: bier. “Ik drink nog steeds bier, dat is mijn achilleshiel”, vertelde hij onlangs in het radioprogramma van Kyle en Jackie. “Het is zo vervelend, want als ik geen bier drink, verlies ik kilo’s en als ik bier drink, word ik weer groter. Als je wil afvallen, drink dan geen bier.”

Sushi als geheime wapen

Om het afvallen écht succesvol te maken, werkte Jonah Hill samen met een voedingsdeskundige. Dat zorgde ervoor dat hij ontdekte dat Sushi perfect is voor zijn gezondheid. “We ontdekten dat Japans eten me erg goed deed, dus nam ik meer sushi op in mijn dieet.” Sushi is relatief caloriearm voedsel en bevat veel omega-3-vetzuren die bijdragen aan een gezond metabolisme.

Cheatsheet

Reageer op artikel:
Afvallen in Hollywood: zo verloor Jonah Hill zijn kilo’s
Sluiten