Kyara Spierings
Kyara Spierings Gezondheid 23 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Afvallen met het GOLO dieet: gouden ei of ordinaire geldklopperij?

GOLO belooft gewichtsverlies zonder dat je calorieën hoeft te tellen. Dat klinkt fantastisch, toch? Volgens de bedenkers hebben de meeste mensen problemen met afvallen door hormoondisbalans, met name insuline. Je lijf weet niet goed hoe ze suikers moet afbreken en dat kan je gewichtsverlies tegenwerken. 

Je volgt het GOLO dieet voor 30, 60 of 90 dagen (afhankelijk van je lichaamstype) en eet voeding rijk aan proteïne, complexe koolhydraten, onverzadigde vetten en veel groenten. Bewerkte voedingsmiddelen en toegevoegde suikers laat je achterwegen. 15 minuten HIIT-training per dag wordt daarnaast aangeraden.

GOLO: meer eten, toch afvallen

Je eet vooral voedingsmiddelen uit de low-glycemic-index. Dit zijn koolhydraten die snel worden verteerd en als glucose in het bloed worden opgenomen. Resultaat: je managet je bloedsuikerspiegel beter en houdt dus je hormonen beter in balans, aldus het GOLO dieet. Resultaat: gewichtsverlies, langer een verzadigd gevoel, minder cravings en betere overall gezondheid.

Is GOLO wel wat het lijkt?

Helaas zitten er ook kanttekeningen aan het dieet. Zo zijn de studies waar ze online naar verwijzen allemaal bekostigd door de organisatie zelf, wat ze niet echt betrouwbaar maakt. Daarnaast betaal je flink voor het maaltijdplan: zo’n $50 tot $100 om de instructies te kopen. Afvallen met GOLO is dus niet goedkoop.

Oh ja, en je moet ook nog de supplementen kopen à $100 per 90 dagen. Je slikt er namelijk drie keer per dag een pil bij. Daarin zitten extra mineralen zoals zinc, magnesium en chromium. Deze stoffen helpen, volgens GOLO, bij het stabiel houden van je insulinelevels, maar ook dat is mager onderbouwd.

Afvallen kan ook anders

Of dit hét dieet van 2020 wordt is dus nog maar de vraag, maar de reviews op de website van GOLO klinken wel veelbelovend. Zeker omdat je veel méér mag eten dan de meeste calorie-restrictie-diëten en toch enorm afvalt. Heb je geen vertrouwen in GOLO, maar wil je wel afvallen? Klik dan hier voor de beste diëten, tips en andere dingen die je moet weten als je kilo’s kwijt wil raken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Afvallen met het GOLO dieet: gouden ei of ordinaire geldklopperij?
Sluiten