Wil je afvallen, maar kun je een dieet nooit volhouden? Dan is dit de reden

Als volbloed levensgenieter is het niet altijd gemakkelijk om op gewicht te blijven. Zeker in de zomermaanden wanneer je wat vaker op het terras zit met een biertje en een bitterbal. Daarom is het belangrijk om te blijven sporten, maar vergeet ook niet om op je voeding te letten. Een dieet kan wonderen doen, maar dan moet je het wel volhouden natuurlijk.

Dat laatste is nog niet zo gemakkelijk, want verleiding ligt altijd op de loer. Je denkt dat één drankje geen kwaad kan, maar voordat je het weet zit je een hele middag op het terras en heb je de nodige speciaal biertjes achter de kiezen. Je bent echt niet de enige die hier last van heeft. Uit Brits onderzoek is namelijk gebleken dat 38% van de mensen die beginnen aan een dieet het niet kunnen volhouden omdat ze ongezond eten gewoon niet kunnen weerstaan.

Je vriendin is het probleem

Dit is zeker geen wereldschokkend nieuws, maar uit het onderzoek kwam nog wel iets anders opvallends naar voren. Veel mensen geven namelijk niet zichzelf de schuld als ze iets ongezonds naar binnen werken, maar hun partner. Waarom ze dit doen komt in het onderzoek niet naar voren, maar het heeft er waarschijnlijk mee te maken dat zij voor de verleiding zorgt. Probeer maar eens een zak wortelen te eten terwijl je vriendin naast je een zak chips naar binnen schuift. Knappe jonge als je die verleiding kunt weerstaan.

Toch geven de meeste mensen niet hun partner de schuld, maar wijzen ze stress aan als de boosdoener. Maar liefst 42% van de ondervraagden zegt dat ze naar ongezond eten grijpen wanneer ze last hebben van stress. Volgens één op de tien mensen speelt ook de prijs een rol. Gezond eten is volgens hen simpelweg een stuk duurder dan ongezond eten.

Zaterdag, snackdag

Naast de reden waarom ze een dieet niet volhouden, werd ook nog gevraagd aan welke lekkernijen zij zich het vaakst vergrijpen. Daar kwam de volgende top 5 uitrollen: pizza, ijs, chips, chocolade, koekjes. Ook opvallend is dat de meesten mensen die een dieet volgen vaak op zaterdag in de fout gaan. Je bent dus gewaarschuwd.

Hulp bij het afvallen

Ben je er klaar mee dat je iedere keer in de fout gaat? Maak dan een voedingsschema. Dit helpt je om duidelijkheid te creëren en houvast te geven. Hoe je zo’n schema in elkaar zet, lees je hier. Daarnaast is het belangrijk om te weten wat je absoluut wel en niet moet eten als je wilt afvallen. Wij hebben hier een overzichtelijk lijstje van gemaakt.

Reageer op artikel:
Wil je afvallen, maar kun je een dieet nooit volhouden? Dan is dit de reden
Sluiten