Alrik de Jong
Alrik de Jong | LinkedIn Health 26 april 2019

Veteraan valt 20 kilo af in 46 dagen dankzij bierdieet van monniken

Oké, we moeten het er even bij vertellen: probeer dit zelf maar niet. Maar het kan dus wel. Afvallen met bier. Alleen maar bier en niets anders. Het levende bewijs is veteraan Del Hall. Hij viel in 46 dagen tijd 20 kilo af.

Afvallen met bier dan wel ‘vloeibaar brood’

Veteraan Del Hall noemt bier overigens ‘vloeibaar brood’. Je kent de uitspraak vast wel: een biertje staat gelijk aan twee sneetjes bruin brood. Nou is dat sterk afhankelijk van het soort bier, maar er zitten wel degelijk voedingsstoffen in jouw goudgele rakkers. Zoveel dat je er 46 dagen op kunt leven en nog aan afvallen kunt denken ook. Het bierdieet van Del Hall is gebaseerd op een eeuwenoud gebruik van monniken, van wie hij de term ‘vloeibaar brood’ heeft overgenomen. In een veertig dagen lange vastenperiode gebruikten de monniken alleen kloosterbier. Ze creëerden een extra sterk brouwsel, vol koolhydraten, suikers en andere voedingsstoffen.

Man Gives Up Food and Vows to Only Drink Beer for Lent

An Ohio man said he is only drinking beer for the duration of Lent. During that time, many people fast, often giving up meat or something else in order to draw themselves closer to God. But Del Hall is taking it a little further, ditching food altogether.

Na zijn tijd in het leger, is Dell Hall aan het werk gegaan bij Fifty West Brewing Company in Cincinnati, een stad in de Amerikaanse staat Ohio. Op Instagram noemt hij zichzelf een beer influencer. “Als man in de bierindustrie hoor je altijd weer dat verhaal over de monniken in Bavaria die uit de 17e eeuw. Veertig dagen lang gaven ze al het vaste voedsel op en dronken ze alleen een speciaal gebrouwd bier, dat ze doppelbock noemden”, zegt Dell Hall tegen Fox News. “Ik vroeg me altijd af of dit echt mogelijk was en besloot het zelf te proberen. Aanvankelijk zonder aan afvallen te denken.”

Having a little fun with #haikupoetryday and my #beerfast!!!

149 Likes, 6 Comments – Del Hall | Beer Influencer (@sgtdel) on Instagram: “Having a little fun with #haikupoetryday and my #beerfast!!!”

De veteraan hield het proces stap voor stap bij op social media. Hij vertelde dat de eerste week veruit het zwaarst was, maar dat hij al vrij snel ontdekte dat hij aan het afvallen was. Ook zijn cholesterol en bloedruk gingen erop vooruit. Uiteindelijk is hij 20 kilo afgevallen in 46 dagen tijd.

4 tips om het afvallen makkelijker te maken

Zie jij afvallen met bier om wat voor redenen dan ook niet zitten? Check dan deze 4 tips die het afvallen een stuk gemakkelijker maken.

Reageer op artikel:
Veteraan valt 20 kilo af in 46 dagen dankzij bierdieet van monniken
Sluiten