Effectief afvallen? Dit is alles wat jij moet weten over diëten en sporten

Afvallen. Een populair onderwerp, maar in vele gevallen iets waar een verschrikkelijke hekel aan hebben. Wij proberen het leed dat diëten heet wat te verzachten door onze expertise met jullie te delen. Hierbij handige tips en mooie verhalen die afvallen weer leuk gaan maken.

Het begint allemaal bij het juiste voedingsschema

Afvallen is diëten. Voor dat je lukraak aan een Dr. Frank of Sonja Bakker dieet begint, moet je echt weten waar je het voor gaat doen. Wat zijn je doelen, en nog belangrijker, hoe ga je bewust met eten om. Handig is het om eerst een voedingsschema voor jezelf op te stellen. Je moet eerst weten hoeveel calorieën je lichaam nodig heeft, de rest komt later. Hier lees je alles over het maken van een passend voedingsschema die ècht voor jou werkt.

Heb je eenmaal een voedingsschema voor jezelf opgesteld? Dan is het zaak dat je het dieet ook echt vol blijft houden. Hoe je dat doet, lees je hier. Het is onwijs jammer als je door een gebrek aan motivatie of doorzettingsvermogen je dieet niet afmaakt. Voor iedereen werkt het op een andere manier. Dus kijk niet alleen naar jezelf, maar leer ook van anderen.

Heb je geen tijd of ben je simpelweg geen sportman? Dan is het misschien moeilijk om voor te stellen dat de kilo’s er met enkel diëten af zullen vliegen. Je kan echter genoeg afvallen door jezelf gewoon aan een doeltreffend dieet te houden. Dat klopt, je hoeft niet per sé te sporten. Hoe? Wij wijden er over uit in een lang artikel waarin alle do’s en don’ts worden besproken. Wij raden natuurlijk wel aan om gewoon een aantal keer per week naar de gym te gaan. De voordelen zijn niet enkel beperkt tot het verliezen van gewicht.


Afvallen en sporten gaan hand in hand

Als je het roer rigoureus wil omgooien en hebt besloten om wel de sportschool in te duiken, weet dan goed wat je wel en niet moet gaan eten. Ook als je op een goed gewicht zit is het belangrijk dat je weet waar je de juiste nutriënten vandaan haalt om effectief te blijven groeien. Spieren opbouwen en sporten is voor het grootste gedeelte weten wat de juiste voeding is! Ben jij aan het sporten voor je leven? Dan wil je hier direct verder lezen!

In voeding zitten drie essentiële macronutriënten. Als je effectief wil kunnen sporten en tegelijkertijd ook wil afvallen moet je goed weten wat eiwitten en koolhydraten met het lichaam doen. Wil je doelgerichter afvallen lees hier dan hoe je bewuster wordt van je koolhydraat-inname, en als je meer wil sporten en groter wil groeien, vind je hier een artikel die het verschil tussen anabolisme en katabolisme uitlegt.

Als je dan toch lekker bezig bent, let dan ook een beetje op mensen om je heen. Dat jij goed bezig bent, wil niet zeggen dat je gelijk in een sportschool-klootzak mag veranderen die de waarden van medesporters aan zijn laars lapt.

Wat mag wel en wat niet?

Het is bovenal belangrijk om te weten wat je gewoonweg niet meer mag eten als je dieet. Geloof ons, je mag echt nog wel eens een dagje zondigen. Ook is het helemaal niet erg om in het weekend eens een dagje niet op je dieet te letten, zolang je maar weet dat je dit niet meer in je dieet verwerkt.

Kortom: wil je afvallen en daarmee echt effectief gewicht verliezen. Weet dan dat er genoeg manieren zijn om dit te doen. Je kunt hard gaan sporten, maar je kan het ook stapje voor stapje aanpakken. Met minimale inspanning kun je soms al een zeer bevredigend resultaat bereiken.

Nóg meer over afvallen?

Mocht dit nog niet genoeg informatie voor je zijn, voor alle tips, tricks en goede adviezen verwijzen we je graag door naar ons dossier over voeding, afvallen, sporten en meer.

Reageer op artikel:
Effectief afvallen? Dit is alles wat jij moet weten over diëten en sporten
Sluiten