Dit is waarom de after-dinner drink een essentieel onderdeel is van een goed diner (video)

Het is min of meer de standaard volgorde: aperitief, diner en daarna afsluiten met koffie en misschien een glas whisky. Niks mis mee, maar je loopt zo wel de wondere wereld van de after-dinner drinks mis. Dit is namelijk niet alleen het moment om te genieten van nog meer alcoholische versnaperingen, maar vooral de tijd om je tafelgenoten echt te leren kennen.

Wanneer het dessert op tafel komt en het diner ten einde loopt, is iedereen pas net bijgepraat. Zonde om dan naar huis te gaan, want pas vanaf dit moment beginnen de goede gesprekken over het leven, de liefde en het ongekende genieten. Daarom mag de avond niet stoppen wanneer de bodem van het koffiekopje in zicht komt.

Nee, want dit is eigenlijk pas het begin. Laat de eettafel voor wat hij is en schuif door naar de bar of zitkamer. Laat je vervolgens in een lederen fauteuil glijden en bestel een mooie vermouth, pittige grappa of ga voor een klassieke Martini. Levensgenieter en oprichter van de gentleman’s website The Rake zweert hierbij. Waarom? Dat legt hij graag zelf uit in deze stijlvolle video.

Reageer op artikel:
Dit is waarom de after-dinner drink een essentieel onderdeel is van een goed diner (video)
Sluiten