Afrojack is vanaf vandaag eigenaar van de dikste Ford van het moment

Het aanschaffen van een nieuwe auto is voor gewone stervelingen vaak een praktische overweging. Als je echter een artiest a la Afrojack bent, ligt dat toch net even iets anders. Dan is de sleuteloverdracht genoeg reden voor een feestje, zeker als die nieuwe wagen een Ford GT is. Dat er in Nederlands slechts twee wagens van dit type zullen rondrijden maakt het zo mogelijk nog interessanter.

De aankoop van een nieuwe auto is, normaal gesproken, een ogenschijnlijk eenvoudig proces. Na een uitgebreide proefrit en dito onderhandelingen bestel je de wagen die je wilt, je doet een aanbetaling en de wagen wordt rijklaar gemaakt. Na het betalen van het restantbedrag maak je een afspraak om de wagen op te halen en that’s it. Na het in ontvangst nemen scheur je weg met je nieuwe bolide. In het geval van Afrojack komt er wat meer bij kijken. Het gebeurt immers niet elke dag dat je een wagen van € 650.000,- mag gaan ophalen. We hebben het dan ook over een voor Nederlandse begrippen bijzondere wagen: de Ford GT, Ford’s duurste productie-Ford.

Gedeeld plezier

Het kopen van een nieuwe Ford lijkt vrij simpel, wil je echter in aamerking komen voor een Ford GT, dan dien je een heus contract te ondertekenen. Ford wil namelijk niet dat de wagen een soort van investering wordt en zijn dagen gaat slijten in een garage. Nee, Ford wil dat Afrojack de wagen ook daadwerkelijk gaat gebruiken. Dat wordt dus ook netjes vastgelegd in het koopcontract.

Mocht je dus binnenkort een superstrakke Ford GT in een maagdelijk witte uitvoering, compleet met blauwe strepen tegenkomen, dan is de kans groot dat Afrojack of autohandelaar Jeroen van den Berg er in zit. Afrojack kocht de wagen namelijk niet alleen maar samen met Jeroen. Sharing is caring was waarschijnlijk de gedachte van beide heren. Mocht Afrojack (of Jeroen van den Berg) snel zijn uitgekeken op de Ford GT, dan hebben ze pech. De wagen mag niet zomaar verpatst worden, in ieder geval niet in de eerste paar maanden. Ook dat behoort bij de verkoopvoorwaarden van Ford. Slimme jongens.

Brokkenpiloot op snelheid

Dat Afrojack juist deze nieuwe Ford GT heeft gekocht is niet zonder reden. Het is een ongelofelijk snelle bak met een topsnelheid van maar liefst 350 km/u. Die snelheid wordt bereikt door middel van een 3,5 liter v6 motor die een formidabele 647 pk levert. Dat blaast lekker weg zal de DJ die als Nick van der Wall door het leven gaat, hebben gedacht. Snelheid is Afrojack overigens niet helemaal vreemd, in 2013 parkeerde hij zijn Ferrari 458 in de vangrail op de A13. Veel plezier heeft hij destijds niet gehad van de Italiaan, hij had de wagen net een klein uur in bezit. Wellicht is dat dan ook de reden dat niet Afrojack, maar Jeroen van den Berg de wagen heeft opgehaald in Amsterdam.

Reageer op artikel:
Afrojack is vanaf vandaag eigenaar van de dikste Ford van het moment
Sluiten