Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 17 aug 2020

Adidas dropt National Parks ZX 500-sneakers en steunt de natuur

Met de Parley-collectie maakt Adidas al een tijd lang schoenen van oceaanplastic, maar daarmee houden de goede intenties van het Duitse sportmerk niet op. Deze week worden de ZX 5000 National Parks (Joshua Tree) sneakers gedropt.

New Balance bracht al eens sneakers uit die een ode vormden aan Death Valley National Park en Crater Lake National Park. Adidas pakt uit met Joshua Tree National Park, tevens in samenwerking met de National Park Foundation.

Adidas ZX 5000 National Parks (Joshua Tree)

Het gaat om een variant van de ZX 5000, een retro model van Adidas in de stijl van sportschoenen die in 1989 voor het eerst uitkwamen en furore maakten in de jaren 90. De schoenen zijn een abstracte weergave van het Amerikaanse Nationale Park Joshua Tree.

adidas, zx 500 national parks, sneakers

De kleuren ‘vapour pink’, ‘easy orange’ en ‘tech purple’ staan voor de kleuren van het Nationaal Park bij ondergaande zon. De tong van de sneakers wordt gesierd door een patch in Adidas-stijl, met een illustratie van Joshua Tree. De lus op de hiel is bedrukt met het logo van The National Parks Foundation.

21 augustus

Het model Adidas ZX 5000 National Parks (Joshua Tree) is vanaf vrijdag 21 augustus verkrijgbaar via onder meer de Nederlandse website van het sportmerk. De sneakers kosten 129,95 en meer informatie vind je hier.

adidas, zx 500 national parks, sneakers
adidas, zx 500 national parks, sneakers

The National Parks Foundation steunen met sneakers

Als je deze sneakers koopt, steun je The National Parks Foundation. Deze organisatie zet zich in voor het behoud van de schoonheid van de Nationale Parken van de Verenigde Staten. Lees hier meer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Adidas dropt National Parks ZX 500-sneakers en steunt de natuur
Sluiten