A. de Jong
A. de Jong Style 22 aug 2019

Adidas en Liam Gallagher komen met de vetste sneakers van 2019

Adidas en voormalig Oasis-frontman Liam Gallagher zijn een samenwerking aangegaan en komen met een heerlijk paar sneakers, de LG SPZL.

Het gaat te ver om de speciale editie van Adidas ‘Oasis sneakers’ te noemen, want Oasis is niet meer. Toch zullen we Liam Gallagher nooit los kunnen zien van zijn borer Noel Gallagher en verwachten tegen beter weten in nog steeds een Oasis-reünie. Stiekem hoopten we op Glastonbury 2020, de vijftigste editie van het legendarische festival, maar eerder deze maand bleek dat een reünie verder weg dan ooit is.

Liam Gallagher x Adidas

Goed, terug naar deze tijd. Liam Gallagher heeft inmiddels een solocarrière en komt volgende maand met een nieuw album, Why Me? Why Not. genaamd. Vlak daarvoor wordt de Adidas LG SPZL gelanceerd, een interpretatie op het iconische model Adidas Spezial, dat in 1979 voor het eerst werd ontworpen als handbalschoen.

liam gallagher, adidas, spezial, lg spzl
Bron: Adidas

Naast een eeuwige relatie met muziek, heeft Liam Gallagher naar eigen zeggen een relatie met Adidas die daarbij in de buurt komt. Normaal gesproken is dat persberichtgelul, maar van hem nemen we het aan. “Ik draag de Spezial met religieuze discipline”, aldus de eigenzinnige muzikant.

LG SPZL

De LG SPZL is uitgevoerd in gebroken wit. Of beige, maar net hoe je het wil noemen. De vorm van het model is behouden, net als de suède bovenlaag en de rubberen zool. Alles uitgevoerd in dezelfde kleur. En waar je bij een paar Stan Smiths een portret van oud-tennisser Stan Smith op de tong ziet afgebeeld, zie je bij deze Adidas sneakers Liam Gallagher op vergelijkbare manier terug op de tong. Een generatie is opgegroeid met de britpop die in de jaren 90 opkwam, met Oasis als een van de pioniers. Voor de fans zijn dit de vetste sneakers van 2019.

liam gallagher, adidas, spezial, lg spzl
Bron: Adidas
liam gallagher, adidas, spezial, lg spzl
Bron: Adidas

Adidas en Liam Gallagher lanceren de LG SPZL vermoedelijk op 30 augustus. De sneakers komen in een gelimiteerde versie uit, de verkoopprijs is nog niet bekend. Meer informatie vind je hier.

👟 Check ook: Waarom iedere man een paar Clarks Wallabees moet hebben

Reageer op artikel:
Adidas en Liam Gallagher komen met de vetste sneakers van 2019
Sluiten