Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 10 feb 2020
Leestijd: 1 minuut

Adam Sandler kraakt de Oscars, Netflix en zichzelf af met briljante speech

2019 was het jaar van Adam Sandler. Zijn megadeal met Netflix liep beter dan ooit (en is ondertussen verlengd) en met Uncut Gems bewees de acteur dat hij meer kan dan komedies.

Adam Sandler scoort met Uncut Gems

En hoe! De briljante thriller werd overladen met positieve recensies en leverde indie studio A24 hun grootste release ooit op. Opeens zie je Sandler van een compleet andere kant.

Je kunt onze review van die film hier checken, en vanavond meteen beginnen met streamen. Dankzij een deal met Netflix is Uncut Gems nu al op de streamingdienst te vinden.

Geen Oscar

Maar als Uncut Gems zo goed is, waarom ben je de titel dan nergens tegengekomen in de lijstjes met Oscar-winnaars?  Dat vroeg half Twitter zich ook af nadat de genomineerden bekendgemaakt werden, inclusief Adam Sandler zelf.

Zowel de film zelf als Adam Sandler zijn niet genomineerd. Ook de Safdie broers, die als regisseurs met de komische thriller aan de slag gingen, moesten een flinke teleurstelling incasseren.

Briljante speech

Gelukkig hebben we de 2020 Independent Spirit Awards nog. Daar worden in het weekend voor de Oscars de beste indie-films geëerd. Parasite was ook daar de grote winnaar (en terecht), maar ook Sandler scoorde een prijs. Hij won een Spirit Award voor beste acteur in Uncut Gems.

Wat vervolgens gebeurde, moet je vooral hieronder zelf gaan aanschouwen. Sandler is en blijft een standup comedian in hart en nieren, en gebruikte zijn speech gretig om de draak te steken met Netflix, zichzelf en de Oscars:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Adam Sandler kraakt de Oscars, Netflix en zichzelf af met briljante speech
Sluiten