Rajno van Wilgenburg
Rajno van Wilgenburg Hebbedingen 25 feb 2018

Deze activity tracker draag je op jouw neus, vernuftig vermomd als bril

De meeste mannen dragen graag een bril met een sportief montuur, maar deze smart glasses nemen het er wel heel letterlijk mee. De ‘Level’ bril van VSP is naast een visuele ondersteuning ook een uitermate geschikte activity tracker.

Het dragen van een bril is niet voor iedereen de geprefereerde keuze. Dat hebben we onlangs nog volop behandeld. Helaas is het voor sommigen wel een noodzaak. Het is mooi als je dan een montuur vindt die een sportieve uitstraling aan jouw stijl geeft. Het is nog mooier als je met deze bril een boost kan geven aan jouw sportieve leefstijl. De Level doet dit en meer.

Het is een smart vision aid

In de ideale wereld zou je jouw stappenteller in augmented reality afgebeeld zien. Als de laatste geruchten kloppen zou dit ook zomaar het geval kunnen zijn. Designboom meldt dat de bril gebruik maakt van een geavanceerde holografische techniek die de informatie van de activity tracker direct op het netvlies projecteert. Het klinkt heel futuristisch, maar stel je voor dat het echt zou werken.

Zoals bij Fit Bit werkt hij samen met een companion-app die je op jouw smartphone installeert. Het is een mooi concept om het leven van een brillendrager wat fijner te maken. In de bril zit een gyroscoop, accelerometer en een magnetometer. In het linker scharnier zit een magnetische aansluiting. Sluit hier de laadkabel op aan en de Level gaat zo weer vijf volle dagen.

Omdat VSP weet dat het hebben van een bril vaker dan niet noodzakelijk is, doen ze eerst een grondig oogonderzoek. Je kan de bril dus enkel op recept aanschaffen. Daarnaast is de eerste uitrol enkel in de Verenigde Staten, dus het zal nog even duren voor je hem bij een Nederlandse opticien kunt vinden. De belofte is dat deze activity tracker bril betaalbaar moet zijn. De verkoopprijs wordt momenteel geschat op 270 dollar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze activity tracker draag je op jouw neus, vernuftig vermomd als bril
Sluiten