Frank Reinbergen
Frank Reinbergen Auto's & Motoren 23 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Tesla gaat de range van de Model S mogelijk flink verbeteren

Er wordt hard gewerkt bij Tesla. Met enige regelmaat komen ze met nieuwe modellen, technieken en updates. Tesla loopt op technisch gebied ver voor op de concurrentie. Het Amerikaanse bedrijf is momenteel mogelijk bezig met het ontwikkelen van een vernieuwd accupakket. Deze moet een range van ruim 640 kilometer mogelijk maken. Vermoedelijk wordt dit het grootste accupakket tot nu toe met een inhoud van 110 kWh.

Josh Hughes is een Tesla hacker en hij deed onderzoek naar zijn eigen Tesla. Hij kwam erachter dat er in het accupakket variabelen verandert zijn die ervoor zorgen dat er meer cellen in de accu passen. Het resultaat moet een accupakket van ongeveer 110 kWh opleveren. Dit zal de actieradius aanzienlijk verhogen en boven de 400 miles (644 kilometer) brengen. Op Twitter deelde Josh Hughes deze opmerkelijke ontdekking.

Meer actieradius

De Tesla Model S Long Range was voor lange tijd het model met de langste actieradius. Deze moest, volgens de Amerikaanse EPA-methode, een kleine 600 kilometer aan range hebben. Recent heeft Tesla deze actieradius softwarematig vergroot tot 627 kilometer. Deze Model S Long Range Plus met 627 kilometer bereik is momenteel de Tesla met de grootste actieradius. Daar gaat dan waarschijnlijk verandering in komen als het nieuwe 110 kWh sterke accupakket geïntroduceerd wordt. De EPA-norm die in de Verenigde Staten de boventoon voert is wat strenger dan de Europese standaard. Grote kans dus dat de actieradius in Nederland op papier nog een stukje hoger ligt.

Dagelijks gebruik

Opvallend genoeg past het verbeterde accupakket niet zo goed binnen de visie van Elon Musk’s bedrijf. Tesla gelooft namelijk dat meer bereik niet persé nodig is omdat er maar weinig mensen zijn die dagelijks meer dan 600 kilometer rijden. Je hebt die extra accucapaciteit in de praktijk dus maar weinig nodig. Volgens Tesla bijvoorbeeld beter in kortere laadtijden geïnvesteerd worden.

Tesla
(Afbeelding:Tesla.com)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Want

Reageer op artikel:
Tesla gaat de range van de Model S mogelijk flink verbeteren
Sluiten