Narcos: Mexico acteur bezocht El Chapo in de rechtszaal om zo in zijn rol te komen

Na drie seizoen Narcos was het tijd voor iets nieuws, maar toch meer van hetzelfde. Daarom kwam Netflix met een spin-off op de razend spannende serie over de opkomst van de cocaïnehandel. Ditmaal niet in Colombia, maar in Mexico. Dan denk je waarschijnlijk meteen aan El Chapo, maar die zagen we slechts een paar keer voorbij komen in het eerste seizoen. Zijn tijd moet nog komen en de acteur die hem speelt, is al druk bezig om in deze rol te komen.

In het eerste seizoen van Narcos: Mexico ging het vooral over de begindagen van de drugskartels in dit Zuid-Amerikaanse land. Het verhaal van Miguel Ángel Félix Gallardo. De man die alle kleine handelaren bij elkaar bracht en zo een machtig bolwerk wist op te bouwen. Beter bekend als het Guadalajara kartel. Dat is de stand van zaken na seizoen één, maar daar gaat verandering in komen. De tijd van El Chapo komt eraan.

El Chapo in Narcos: Mexico

Wat hij allemaal gedaan heeft, weet je ongetwijfeld. Korte samenvatting: drugshandel, moord, witwassen, wapenhandel en ontsnappen uit de gevangenis. Daarnaast schijnt hij een nogal excentrieke kerel te zijn. Je zult hem maar moeten spelen. Nou, dat moet Alejandro Edda straks gaan doen. Een flinke uitdaging en daarom is het belangrijk dat hij zo veel mogelijk te weten komt over de man die eigenlijk Joaquín Guzmán Loera heet.

Het beste is om hem persoonlijk te ontmoeten. Dat is lastig, want El Chapo zit vast en komt alleen naar buiten als hij voor de rechter moet komen. Dat moest hij onlangs ook weer doen en dus zag Edda zijn kans schoon. Hij besloot de rechtszaak bij te wonen om zo meer te weten te komen over de grootste drugshandelaar van dit moment. Daar sprak hij met de advocaten van El Chapo en zelfs met zijn vrouw. Ook had hij even op afstand contact met de grote baas zelf.

Surrealistische ervaring

“Hij keek me aan en zwaaide. De rillingen liepen over mijn rug en ik wist niet wat ik moest doen. Ik probeerde op afstand mijn respect te tonen. Het was een surrealistisch moment om hem in zijn ogen te kijken. Deze man is de leider van een groot kartel en ik was vlakbij hem. Dat was heel intimiderend,” aldus Alejandro Edda.

Narcos: Mexico | Official Trailer [HD] | Netflix

The birth of Mexico’s drug war. Narcos: Mexico premieres November 16 on Netflix. Watch Narcos on Netflix: https://www.netflix.com/title/80025172 SUBSCRIBE: http://bit.ly/29qBUt7 About Netflix: Netflix is the world’s leading internet entertainment service with 130 million memberships in over 190 countries enjoying TV series, documentaries and feature films across a wide variety of genres and languages.

Narcos: Mexico op Netflix

De acteur was dus behoorlijk onder de indruk van de man die hij straks moet gaan spelen. Door middel van deze ervaring en de gesprekken met de naasten van El Chapo hoopt Edda een beter beeld te krijgen van de drugsbaas. Om hem vervolgens zo goed mogelijk te kunnen spelen in de volgende seizoenen van Narcos: Mexico. Wij kunnen nu al niet meer wachten. Wanneer seizoen twee gaat verschijnen is nog niet bekend, maar de verwachting is herfst 2019.

De makers van Narcos hebben trouwens nog een serie gemaakt die zeker de moeite waard is. Benieuwd welke dat is? Klik dan hier.

Complex

Reageer op artikel:
Narcos: Mexico acteur bezocht El Chapo in de rechtszaal om zo in zijn rol te komen
Sluiten