Alrik de Jong
Alrik de Jong Geld & Carrière 5 nov 2020

Ferrari-aandelen schieten omhoog na anti-elektrische aankondiging

Waar veel mensen de elektrische invasie op de automarkt toejuichen, denken aandeelhouders van Ferrari daar anders over. De aandelen zijn dan ook omhoog geschoten, nadat CEO Louis Camilleri verkondigde nooit volledig elektrisch te gaan.

Een Ferrari moet brullen en benzine slurpen, menen liefhebbers en aandeelhouders van Ferrari. Toch is een hybride model de krachtigste straatauto ooit van de Italiaanse autobouwer. Maar goed, die heeft naast een elektromotor ook nog altijd een verbrandingsmotor.

Aandelen Ferrari stijgen

De toekomst van het automerk uit Maranello ziet er rooskleurig uit. De aandelen zijn afgelopen dinsdag met 7 procent gestegen, meldt Nasdaq. ‘Kopen’, zeggen analisten. Naast de verkondiging niet elektrisch te gaan, is de hoge omzet van het derde kwartaal een oorzaak van de stijging.

ferrari sp1 sp2, aandelen, stijgen, koers, elektrisch
De Ferrari SP2 en SP1

De omzet uit de kernactiviteiten is met 2,6 procent gestegen en dat is vooral te danken aan twee supercars zonder dak. De boven verwachting snelle omzetgroei is te danken aan de verkoopcijfers van de Ferrari Monza SP1 (eenzitter) en SP2 (tweezitter). Een van de kopers van de SP2 is Max Verstappen. Beide auto’s beschikken over een 800 pk sterke 6,5-liter V12-motor.

‘Nooit volledig elektrisch’

Terwijl de hybride SF90 Stradale de snelste Ferrari ooit is, weigert CEO Louis Camilleri na te denken over een volledige elektrische toekomst. “We zullen nooit volledig elektrisch gaan. Tijdens mijn leven bestaat nog niet eens de helft van onze vloot uit elektrische auto’s”, aldus de 65-jarige CEO tegen New York Post. “Er zouden op lange termijn kosten moeten worden bespaard als we ons richten op een elektrische toekomst, terwijl we dan moeten inleveren op extravagantie. We worden er beter van ons te richten op andere onderdelen, zoals de Formule 1.”

Volgens analisten is deze ‘anti-elektrische’ boodschap goed voor het vertrouwen van mensen met aandelen in het bedrijf. Verkoopcijfers van de eerste Ferrari die is gelanceerd sinds het uitbreken van de pandemie zijn nog niet bekend. Lees hier meer over de Portofino.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ferrari-aandelen schieten omhoog na anti-elektrische aankondiging
Sluiten