Martyn de Jong
Martyn de Jong Eten & Drinken 9 feb 2016
Leestijd: 3 minuten

9 verzadigende snacks onder de 250 calorieën

Heb je vaak al honger tussen maaltijden in? Wellicht is het dan tijd om even iets te snacken. Vergeet hiervoor echter die reep uit de snoepautomaat en vervang deze door iets verantwoords uit de volgende selectie. De reden is niet alleen jouw gezondheid, maar ook het feit dat de volgende producten beduidend meer verzadigen dan ongezonde opties. En dat zijn toch echt twee flinke voordelen.

Hardgekookte eieren

Eieren zijn zeer goedkoop, smaakvol en goed voor jouw eiwitinname. Elk hardgekookt eitje bevat slechts 75 calorieën, 5 gram vet, 0 koolhydraten en 6 gram eiwitten. Met name in de ochtend is dit een perfect middel om de tijd tot de lunch te overbruggen. Daarnaast haal je hiermee ook je benodigde vitamine D binnen wat goed is voor de testosteronaanmaak.

Havermout met cacao en pindakaas

Een bakje haver vult de maag gedurende lange tijd en is ook nog eens laag in calorieën (248 gram). Dat maakt het uiteraard een goed tussendoortje. Je kunt er ook nog eens alles doorheen gooien wat je lekker vindt. Dit recept bestaat uit 40 gram havermout met 10 gram pure cacao, een beetje water en een snufje zout. Bak dit alles op hoog vuur tot het mooi bruin wordt. Doe het in een kommetje met 10 gram pindakaas en klaar is kees. Een simpele en smaakvolle treat.

Eiwit-omelet

Neem 4 eieren zonder dooier en klop deze met twee hele eieren (inclusief dooier) door elkaar. Bak op middelhoog vuur en top af met wat Sriracha saus.  Zo haal je toch weer 24 gram eiwitten en slechts 222 calorieën binnen.

Rijstwafels met humus en kipfilet

Deze simpele snack past eigenlijk op ieder moment van de dag als tussendoortje. Met slechts 220 calorieën voor 3 wafels met humus en 3 plakken kipfilet kun je hier weinig schade mee berokkenen.

Magere Franse kwark

Per bakje van 500 gram zit je ongeveer aan de 260 calorieën en 45 gram eiwit. Ofwel, je zit goed vol en jouw spieren worden blij van die berg aan bouwstoffen. Je kunt er ook voor kiezen om het halve bakje te nemen en de deze weer af te toppen met een doosje diepvries frambozen/blauwe bessen a 100 calorieën.

[RELATED_ARTICLE article_id=”244702″]

Eiwitshakes

Het mooie aan eiwitshakers is dat je jouw lievelingssmaak kunt kopen. Zelfs opties als Cappuccino, Pistache en pindakaas behoren tot de mogelijkheden. Verder bevatten shakes een mooie verhouding eiwitten (22 gram) calorieën (110) en stillen deze jouw honger gedurende een langere tijd. Ideaal dus als tussendoortje op het werk.

Geroosterde Amandelen

30 gram van deze bruine rakkers vult meer dan je denkt en met deze hoeveelheid zit je qua calorieën (179) nog ruim onder de 250. Ook haal je hier een mooie hoeveelheid gezonde vetten binnen, wat uiteraard thuishoort in een gezond dieet. Vaak bezuinigen mensen op vetten wanneer ze af proberen te vallen, terwijl jouw lichaam deze minstens even hard nodig heeft als andere voedingsstoffen. Kies daarom eens voor een handje of twee amandelen als smaakvol tussendoortje.

Wakame salade

Dit groene goedje staat ook bekend als Zeewiersalade en is zeer smaakvol en verstandig als tussendoortje. Met slechts 45 calorieën per 100 gram, kun je aardig wat naar binnen werken alvorens je jouw limieten hebt bereikt. En je haalt het gewoon bij de supermarkt in de visafdeling. Weer eens wat anders dan normaal.

Hüttenkäse met tomaat

Neem 2 gesneden trostomaten en 200 gram Hüttenkäse. Doe beiden bij elkaar in een bakje en besprenkel met wat zout en peper. Het resultaat is een smaakvolle snack van slechts 240 calorieën en 22 gram eiwit.

[FB_AANJAGER]

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
9 verzadigende snacks onder de 250 calorieën
Sluiten