9 Hollandse IPA-bieren waar je het glas op kunt heffen

IPA’s zijn zeer gewild onder liefhebbers van speciaalbieren. Welke je kiest, is uiteraard vooral afhankelijk van smaak. Met deze negen IPA’s van eigen bodem zit je sowieso goed, ze zijn namelijk allemaal in de prijzen gevallen.  

Big Fat Double 5

Deze double IPA wordt gebrouwen in Brouwerij het Uiltje en heeft alcoholpercentage van acht procent. Het getal vijf verwijst naar de vijf hopsoorten die in het biertje zijn verwerkt. Het bier heeft overheersend een fruitige smaak. Denk aan ananas en honing, maar ook perzik en peer zijn terug te vinden in de Big Fat Double 5.

Bald Eagle

Dit biertje is een American style double IPA en wordt gebrouwen in Amsterdam. Deze hopbom heeft een alcoholpercentage van acht procent. De Bald Eagle is bitter met een exotisch fruitsmaakje.

Shakti Double IPA

De Shakti Double IPA is sterk (alcoholpercentage van 8.8 procent) en zeer bitter. Het biertje heeft een lichte karamel smaak en is medium zoet. De naam van het biertje is enigszins opvallend te noemen, maar dat is hoe de mannen van brouwerij Walhalla rollen. Shakti is namelijk een Hindostaanse godin.

Mooie Nel IPA

De Mooie Nel IPA wordt door mening IPA-drinker in binnen-en buitenland de hemel in geprezen. Het biertje heeft een alcoholpercentage van 6.5 procent en is voorzien van wat fruitige tonen. In het buitenland wordt dit biertje ook wel North Sea IPA genoemd.

Hop Zij Met Ons

Hop Zij Met Ons wordt eveneens gebrouwen door de Haarlemse brouwerij Jopen en kent een alcoholpercentage van zes procent. Het biertje is glutenvrij en heeft een mooie oranje kleur. Hop Zij Met Ons heeft een citrussmaakje en een vrij bitter randje.

Hop Met De Gijt

Hop Met De Gijt is een product van brouwerij De Natte Gijt (hoe komen ze toch op die namen?). Dit IPA-biertje heeft een donkeroranje kleur en krijgt na het inschenken een volle schuimlaag. Het is een stevig fruitig biertje met een alcoholpercentage van 6.5 procent.

ReuZ Black IPA

De Reuz Black IPA kent een alcoholpercentage van tien procent. Wees gewaarschuwd: de hop is flink aanwezig. Ach ja, je bent een IPA-drinker of je bent het niet.

Black IPA

De Black IPA van de Rotterdamse brouwerij Noordt is een vrij nieuw pareltje. Het biertje heeft een alcoholpercentage van zes procent en is een ideaal biertje om een diner compleet mee te maken.

Black IPA

De Black IPA van brouwerij VandeStreek heeft een alcoholpercentage van zeven procent en is verrassend fris. Het biertje is gemaakt volgens ‘Amerikaans recept’: mout gecombineerd met citrushoppen.

Reageer op artikel:
9 Hollandse IPA-bieren waar je het glas op kunt heffen
Sluiten