Deze 8 regels garanderen jou een stijlvolle look

Ook mannen kunnen over andere mannen zeggen dat zij er goed uitzien. Stijl is makkelijk te herkennen. Al betekent stijl lang niet hetzelfde voor iedereen. Het ene moment ben je hip en het andere moment sla je de plank geheel mis. Als je de mensen om je heen gelooft, althans. Met dit in gedachten, zijn de ‘manieren’ hieronder perfect om er vrijwel altijd op en top uit te zien (voor wie dan ook).

Kleding maakt de man

De manier waarop jij je kleding draagt, verraadt veel over jezelf. Een schuchter iemand verstopt zichzelf wellicht het liefst in grauwe truien, terwijl een zelfverzekerd persoon kiest voor meer uitdaging in kleding. Wanneer jouw uiterlijk vertoon klasse weergeeft, word je eerder serieus genomen.

Niks mis met standaard

Voel jij je zelfverzekerd in een jeans en shirt? Prima. Draag het vooral. Varieer hierin en maak setjes, wanneer jij een aantal standaard setjes in jouw hoofd hebt, sla je de plank nooit mis. De rest van de wereld heeft deze ‘tik’ niet door. Laat dit ook gelden voor jouw nette look. Kopieer de outfit waarin jij je prettig voelt. Wissel in kleur en textuur, makkelijker kunnen we je het niet maken.

Probeer geen fashion man te evenaren

Laat de fanaten hun ding doen, jouw levensmotto is anders. Je hoeft niet continu een statement te maken. Een goede look is voldoende. Een overdreven look verwacht niemand van je. En jezelf een in apenpak hijsen, belooft je waarschijnlijk geen zelfverzekerd gevoel.

Meegaan met de trends

Dit is haast onmogelijk en bovenal onnodig. Kies voor tijdloze items, op die manier doe je het sowieso altijd goed. Een jeans die mooi aansluit op het lijf, een overhemd wat perfect past: dit zijn items die geen tijd kennen.

 

Waarde kent niet altijd een prijs

Geloof niet alles met een merknaam. Schijn bedriegt, maar het geld wat je ervoor neerlegt niet. Je kan het maar één keer uitgeven, doe dit dus verstandig. Voel aan de kwaliteit. Op een gegeven moment ga jij herkennen welke stof en welk materiaal kwalitatief goed is. Dit voelt vaak stugger, sterker of dikker.

 

Katoen is niet altijd goed

Jouw kast wordt ongetwijfeld gedomineerd door katoenen items. Het is goedkoop en makkelijk wasbaar. Maar weet dat andere stoffen sneller winnen van katoen. In de zomer moet je niet denken aan wol, maar deze stof kan kwalitatief veel hebben indien je het goed behandeld (dus niet heet wassen). Verdiep je in stoffen. Maak er geen studie van, vraag aan de tailor wat hij jou adviseert.

Zie het in perspectief

Ofwel: we hebben het over ‘hoe je het beste te kleden’, niet over het genezen van ernstige ziektes. Maak er dus geen wereldzaak van.

Reageer op artikel:
Deze 8 regels garanderen jou een stijlvolle look
Sluiten