Outdoor

8 redenen om eindelijk te beginnen met kajakken

Een allesomvattende work-out in een mooie omgeving

We willen je niet dwingen om te gaan kajakken, maar doen er alles aan je over te halen. Simpelweg omdat het een allesomvattende sport en hobby is. Het voorjaar komt eraan. Acht redenen om dan eindelijk te beginnen met kajakken.

Work-out

Kajakvaren is de perfecte work-out. Je traint je buikspieren, bovenlichaam, armen en rug. En waar je niet direct aan denkt: ook je beenspieren worden getraind. Met je benen ben je namelijk constant de slag aan het ondersteunen. Ook gebruik je ze bij het sturen.

kajakken

Natuur

Niets zo lekker als sporten in de natuur. En vanaf het water ziet de wereld er nog mooier uit dan vanaf het land. Je komt watervogels tegen, ziet af en toe een snoek spartelen en bent omringd door groen. Het enige wat je hoort, is het rustgevende geluid van je peddel.

kajakken

Het kan overal en altijd

Of je nou aan de kust woont, in de provincie of in de stad, overal is bevaarbaar water in de buurt. Kajakken kan in rivieren, vaarten, zeeƫn en meren. Met goede kleding kun je daarin het hele jaar varen, tenzij er ijs ligt natuurlijk.

Urban kayaking is enorm in opkomst. Amsterdam leent zich hier perfect voor, weer eens wat anders dan een rondvaartboot.

kajakken

No stress

We hadden het net al over het rustgevende geluid van je peddel. Maar het gaat verder dan dat, te weten dat er is aangetoond dat recreatief kajakken stress voorkomt en vermindert. Het onderzoek daarover is gepubliceerd in de Journal of Leisurability.

kajakken

Conditie

De hierboven genoemde work-out combineer je tijdens het kajakken met een goede conditietraining. Cardio en krachttraining ineen dus. Afhankelijk van de intensiviteit verbrand je volgens deze calculator tijdens een uur kajakken tussen de 500 en 1000 calorieƫn.

kajakken

Avontuur

Als je het kajakken een beetje onder de knie hebt, kun je geweldige avontuurlijke tochten maken. Bijvoorbeeld door wilde rivieren of langs zeekusten.

En als je een pro bent, dan peddel je in elf dagen tijd gewoon rond het Antarctisch Archipel, ook wel de Zuidelijke Shetland Eilanden genoemd. Deze gasten deden dat onlangs voor het eerst.

kajakken

Plezier

Kajakken is leuk, vooral als je met je partner of vrienden op pad gaat. Beetje babbelen over het leven, grappen maken en toch actief bezig zijn. Kan het beter?

kajakken

Kajakken is een sport voor het leven

Op spelletjesdozen las je vroeger vaak ‘van 8 tot 88’. Dat geldt voor kajakken ook. De sport is voor iedereen te doen en zelfs als je denkt dat je er te oud voor bent, zijn er mogelijkheden. Een tandemkajak is bijvoorbeeld een uitkomst voor de outdoor-fanaat op leeftijd. Hoe dan ook: deze sport houdt je jong.

kajakken

13-03-2018 - Alrik de Jong