Inga Stoit
Inga Stoit Book 7 apr 2018

8 boeken waar Elon Musk groot mee is geworden

Boeken zijn voedsel voor het brein. Niet voor niks pronkt er in het huis van veel succesvolle mensen een gigantische boekenkast. Als kind dook Elon Musk al in de bibliotheek, waar hij jarenlang zijn kennis en ideeën vandaan haalde. 

Waar te beginnen? Succesvol worden hoeft dus lang niet zo ingewikkeld te zijn. Het vergaren van goede kennis brengt je een heel eind. En laat Elon Musk hier nu toevallig een ‘boek over open doen’. Zie hier zijn aanbevelingen. Doe er je voordeel mee:

Zero to One

Geschreven door Peter Thiel, de man die samen met Elon Musk Paypal groot maakte. Het verhaal gaat over vallen en opstaan, ideaal voor de lezer die wellicht startup-plannen in gedachten heeft. En uiteraard ook voor mensen die het verschil willen maken.

9 boeken waar Elon Musk briljant door is geworden

Tesla: Inventor of the Electrical Age

Geschreven door W. Bernard Carlson. Zonder genie Nikola Tesla geen Tesla. Deze man is de grondlegger van de elektronische revolutie. Dit boek zit vol uitvindingen en onderzoeken. Daarnaast vertelt dit boek hoe je kunt innoveren tijdens tegenslagen.

Hitchhiker’s Guide to the Galaxy-serie

Geschreven door Douglas Adams. Elon Musk houdt van science-fiction. Hij spreekt vol lof over de Hitchhiker’s Guide to the Galaxy-serie. In dit boek is humor gecombineerd met een futuristisch verhaal. Er is ook een film, maar het lezen van dit boek is ongetwijfeld de moeite waard!

Superintelligence: Paths, Dangers, Strategies

Geschreven door Nick Bostrom. Het boek is nieuw en dat maakt dat de inhoud actueel is. Dit boek gaat over vragen rondom kunstmatige intelligentie. Wat gebeurt er wanneer machines slimmer worden dan mensen? In dit boek komt de discussie rondom dit onderwerp naar voren.

9 boeken waar Elon Musk briljant door is geworden

De Foundation-serie

Geschreven door Isaac Asimov. Een andere science-fiction klassieker. Dit boek gaat over een toekomst waarin robots een hoofdrol spelen, kunstmatige intelligentie en innovaties. Toen het geschreven werd waren veel technieken nog niet beschikbaar, maar dat is nu geheel anders. Ondanks dit gegeven wist hij de basis te leggen voor wetten, principes en problemen die vandaag de dag zeer relevant zijn. Foundation is wellicht wat oud van stof, maar toch een enorme aanrader volgens Elon Musk.

Our Final Invention: Artificial Intelligence and the End of the Human Era

Geschreven door James Barrat. Ook in dit boek komt de vraag over kunstmatige intelligentie goed aan bod. Het verhaal wordt toegankelijk vertelt en laat men naar de toekomst kijken.

 

The Last Lion-serie

Geschreven door William Manchester. In dit verhaal wordt het leven van Winston Churchill verkend. Hij speelde een belangrijke rol tijdens de Tweede Wereldoorlog als premier van Engeland. In dit verhaal leer je Churchill kennen zoals hij was, maar ook hoe hij is geworden.

The Moon is a Harsh Mistress

Geschreven door Robert A. Heinlein. De beste man schreef in 1966 al over het jaar 2076. The Moon is a Harsh Minstress heeft de ambities van Musk enorm geïnspireerd. In dit boek lijkt het de mensheid te lukken om naar andere planeten reizen, maar onbekende gevaren dreigen dit te verpesten.

9 boeken waar Elon Musk briljant door is geworden
Reageer op artikel:
8 boeken waar Elon Musk groot mee is geworden
Sluiten