Redactie
Redactie Bikes 27 aug 2016

‘70 BMW R60/5, Yamaha XV500 en een Vintage Race Bike

Een heerlijke burger of een awesome custom bike; van allebei loopt het water in de mond. In deze rubriek delen we de lekkerste en laatste tweewielers die we zijn tegengekomen op het web.

‘70 BMW R60/5

Deze BMW is niet omgebouwd door professionele sleutelaars, maar door de Amerikaanse veteraan Ryan Gist. Na zijn dienst in Irak had hij iets nodig om zijn gedachten te verzetten. Het werd een BMW R60/5. ‘Toen ik een R60 zag rijden, was ik direct verliefd. Het was echter nog best een klus om er een te vinden.’ Uiteindelijk vond hij een variant in Seattle. ‘Hij stond al 15 jaar buiten en er zat een vogelnest in het chassis, maar ik had goede hoop.’ Wel, het eindresultaat mag er wezen. Hoewel de koplamp wellicht niet ieders smaak is.

Moretti Vintage Race Bike

Voor de afwisseling een keer iets anders dan je gewend bent. Deze vintage racemotor is gebouwd door de Canadese liefhebber Paul Hewitt. Er bestaat slechts één variant. De basis is een replica van een jaren ’80 Ducati, waarvan Hewitt de onderdelen simpelweg online heeft besteld. Daarna begon de zoektocht naar de motor tot hij op een 1985 Cagiva Alazzurra stuitte. De banden zijn replica’s van 1980s Campagnolos en hangen aan Ducati 851-voor- en achtervork. Nice!

‘Snubnosed Revolver’ Yamaha XV500

Man, man, man, wat een beest van een motor. Deze Yamaha XV500 is aangepakt door de mannen van MotoRelic. Ze kregen slechts twee opdrachten mee van de klant: maak een zwevend zadel en installeer de 05 GSX-R 1000 voorvork die de klant heeft gekocht. Met deze opdrachten in het achterhoofd, gingen ze aan de slag. Eerst werd de motor volledig gestript en ontdaan van alle onnodige onderdelen, om vervolgens onderdeel voor onderdeel ververst te worden. Inclusief oversized banden die de motor het angstaanjagende uiterlijk geven.

Reageer op artikel:
‘70 BMW R60/5, Yamaha XV500 en een Vintage Race Bike
Sluiten