Redactie
Redactie Life 7 sep 2017

Winter is coming: 7 redenen om nu je wintersport te boeken

Het is inderdaad nog maar september en we hopen nog op een nazomer die zijn weerga niet kent. Maar tegelijkertijd beginnen de sneeuwkriebels ook alweer te komen. Een week wintersport doe je liever meer dan een keer per jaar. Moet je het wel goed plannen. 7 redenen om nu je wintersportvakantie te boeken.

Vroegboekkorting

We blijven Nederlanders, dus raken we lichtelijk opgewonden van het woordje korting. De periode waarin je kunt profiteren van vroegboekkorting loopt nog wel een tijdje, al moet je er snel bij zijn. De website SneeuwSport heeft een uitgebreid overzicht van vroegboekkortingen gepubliceerd. Deze wordt wekelijks geüpdatet.

Accommodaties en gebieden te over, ook in het hoogseizoen

Het tegenovergestelde van vroegboekkorting is last-minute. Het probleem daarvan: je hebt nauwelijks nog keuze uit accommodaties en in mindere mate uit skigebieden. Dit geldt niet alleen voor de pakketreizen, maar ook voor accommodaties die je via Airbnb boekt. En juist daar zitten de echte pareltjes tussen, zoals deze 16 unieke wintersportonderkomens op Airbnb.

Vakantie opnemen bij je werk, er zijn meer die op wintersport willen

Je bent vast niet de enige op je werk die in de winter gaat skiën of snowboarden. En je kunt niet allemaal op hetzelfde moment een week gaan skiën of snowboarden. Zorg ervoor dat je de eerste bent die zijn wintersport(en) vastlegt.

Volle agenda van vrienden en familie

Het liefst wil je zowel die gemoedelijke week met je familie als die wilde week met je vrienden beleven. En die hebben allemaal volle agenda’s. Uit eigen ervaring weten we dat er qua datumprikker al behoorlijk wat weken op rood staan. Wij zeggen: skip de datumprikker, overleg een avond met je vrienden tijdens een biertje in de kroeg en boek de ochtend erna.

Voorpret

Boeken, Whatsapp-groepje aanmaken en de voorpret kan beginnen. Van slap geouwehoer tot nuttige artikelen en tips op onder meer Outdoor Manners; geen dag meer dat je niet aan je wintersportvakantie denkt.

Studententip: lagere aanbetaling

Bij de meeste vroegboekkortingen hoef je een niet al te grote aanbetaling te doen, zodat je de komende maanden nog kunt sparen voor de complete reissom.

Stok achter de deur

Dan heb je nog de mensen die wel de plannen hebben, maar niet de daadkracht. En dat eeuwige getwijfel leidt tot alles behalve die heerlijke wintersport. Hopla, boeken die handel. En mocht er te zijner tijd geen sneeuw liggen: skiën kan ook zonder sneeuw.

Dit artikel verscheen al eerder op Outdoor Manners.

Reageer op artikel:
Winter is coming: 7 redenen om nu je wintersport te boeken
Sluiten