Redactie
Redactie Life 18 aug 2017

7 bloedmooie onder-de-radar reisbestemmingen

Reizen naar locaties die niet zijn verzwolgen door toeristen is hemels. De wereld wordt door toenemende mobilitiet steeds kleiner en daardoor wordt het lastiger om die plekken te vinden, maar ze zijn er zeker wel. Wij helpen je graag een handje in het vinden van je volgende onder-de-rader vakantiebestemming.

North Stradbroke-eiland, Australië

Dichtbij de stad, maar toch is dit een ideale plek om tot rust te komen, te zwemmen, vissen, surfen, wandelen en om alle andere dingen te doen die Australië tot een fantastisch reisland maken.

Loei, Thailand

De provincie Loei grenst aan Laos; op de map vind je het gebied in een schuin afgebogen lijn vanaf Bangkok richting het noorden. Voor wie het Aziatische land doorreist, is Loei een must. Je vindt hier geen stranden, eilanden of oerwouden. Wél tempels waar jij de attractie bent en niet de monniken, wel een samenleving in z’n puurste vorm en prachtige uitzichten over de Mekong rivier. Meer weten? Check ons artikel: Manners ontdekt het ongerepte Thailand.

Arctic National Park and Preserve, Alaska

Voor deze bestemming moet je niet gemaakt zijn van suikergoed en ervaring met outdoor activiteiten is absoluut noodzakelijk. Dit park is nog nauwelijks aangetast en is zo’n 4.4 miljoen hectare groot. Let op: je vindt hier geen faciliteiten, wegen en campings. Oftewel: een avontuur zoals je het nergens anders zult meemaken.

Virunga Volcanoes National Park, Rwanda

Dit gebied ligt zowel in Uganda alsmede in Congo. Ga in het kader van veiligheid voor het deel in Rwanda. Waarom dit park? Het uitzicht vanaf de vulkanen is fenomenaal en the wild life is hier ook nog echt wild.

Rangiroa, Frans-Polynesië

Je hebt waarschijnlijk weleens gehoord van Tahiti en Bora Bora, maar Rangiroa is voor velen onbekend. Hier vind je natural beauty, één van de beste duikplekken op aarde en nauwelijks mensen. Helemaal top dus.

Lombok, Indonesië

Zoek je een plek als Bali, maar zonder het massatoerisme? Lombok it is. De natuurlijke omgeving en lokale manier van leven zijn al honderden jaren ongerept gebleven, wat een vrij zeldzaam fenomeen is vandaag de dag.

Noord-Korea

In tegenstelling tot breed gedragen vooroordelen, is Noord-Korea een bijzonder interessante reisbestemming en wonderbaarlijk goed bereikbaar. Per jaar bezoeken slechts vijfduizend westerse toeristen het communistische land. Wil je dus al het toerisme in de wereld ontlopen, dan is de Democratic People’s Republic of Korea (DPRK), oftewel Noord-Korea, de plek om te bezoeken. (Fotografie: Classtouriste)

Reageer op artikel:
7 bloedmooie onder-de-radar reisbestemmingen
Sluiten