7 Nostalgische sitcoms die we na Seinfeld op Netflix willen zien

Netflix heeft de rechten voor de legendarische sitcom Seinfeld gekocht. Na Friends en How I Met Your Mother zijn dit nog eens zeven iconische (Nederlandse) sitcoms die we op de streamingdienst terug willen zien.

Frasier (1993)

Frasier is een Amerikaanse sitcom die maar liefst elf jaar op de Amerikaanse televisie is uitgezonden. De serie is een spin-off van het zeer populaire Cheers, maar is uiteindelijk misschien nog wel groter geworden. Dokter Frasier Crane beleeft als radio-psychiater allerlei avonturen in Seattle, waar hij na een glansrijke carrière samen met zijn vader woont.

Married… with Children

Deze sitcom uit 1987 is nog altijd legendarisch, vooral vanwege de rol van Ed O’Neill. Jonge Netflix-abonnees kennen hem waarschijnlijk alleen van Modern Family, waarin hij de opa van de familie speelt. In Married… With Children is hij een misantropische verkopen van vrouwenschoenen, met een ronduit miserabel leven. Hij haat zijn werk, zijn vrouw is lui en zijn zoon is… disfunctioneel. Dat levert hilarische situaties op.

Netflix Sitcoms
Bron: Fox

Scrubs

Deze sitcom komt technisch gezien niet uit de jaren tachtig en negentig, maar ach, 2001 telt anno 2019 ook wel als een nostalgisch jaar toch? Scrubs speelt zich af in de bizarre wereld van Sacred Heart Hospital, waar stagiaire John ‘J.D’ Dorian een hoop waardevolle lessen leert. Niet alleen op het gebied van de geneeskunde… Na het kijken van deze serie snap je opeens waar een hoop memes vandaan komen.

Kees & Co

Ook in Nederland zijn er fantastische sitcoms geproduceerd. Neem bijvoorbeeld het originele seizoen van Kees & Co, een ijzersterke show met Simone Kleinsma in de hoofdrol. Doordat het een Nederlandse productie is, is de nostalgiefactor enorm. Van de kleding tot de interieurs: alles ademt het Nederland van de jaren negentig.

Netflix Sitcoms
Bron: RTL Bron: RTL

Malcolm in the Middle

Een briljante jonge tiener genaamd Malcolm heeft een groot probleem: zijn familie is niet alleen niet al te intelligent, maar ook nog eens behoorlijk disfunctioneel. Dat hij ontzettend slim is, zorgt voor een hoop wederzijds onbegrip en vooral hilarische situaties. Alleen al vanwege Breaking Bad-ster Bryan Cranston is dit een aanrader. Een populaire theorie onder fans van Breaking Bad is immers dat beide series zich in hetzelfde universum afspelen…

Fawlty Towers

We gaan terug naar de jaren zeventig, de gloriedagen van Fawlty Towers. Op streamingdiensten als Netflix en Disney Plus mag de voortreffelijke Britse humor van John Cleese immers niet ontbreken. Op Netflix staat een hoop van Monty Python, maar op sitcom-gebied deed Cleese het zo mogelijk nog beter in Fawlty Towers. Daarin speelt hij een hoteleigenaar die niet alleen behoorlijk arrogant is, maar ook nog eens ontzettend incompetent is. Cleese baseerde het personage op een hoteleigenaar die ooit Monty Python ontving.

Netflix Sitcoms
Bron: BBC

Het Zonnetje in Huis

Ah, de familie Bovenkerk! John Kraaijkamp sr., Johnny Kraaijkamp jr. en Martine Bijl schitteren in deze komedieserie waarin een chagrijnige opa na de begrafenis van zijn vrouw besluit dat hij bij zijn zoon Erik in huis wil gaan wonen. Vooral Cath, de vrouw van Erik, is het daar allesbehalve mee eens. Deze iconische serie is uiterst vermakelijk, maar kwam wel pas na twee seizoenen echt lekker op gang. Maar goed, de luxe aan streamingdiensten is dat je zelf kunt bepalen waar je begint met kijken!

Reageer op artikel:
7 Nostalgische sitcoms die we na Seinfeld op Netflix willen zien
Sluiten