Geen excuses: deze 7 thrillers op Netflix mag je niet missen

De kans je met het volledige aanbod op Netflix nog zou moeten vervelen is minimaal. Met 4.010 films en ruim 5.500 series is de keuze meer dan voldoende. De andere kant van het verhaal is dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Als je het dan echt niet meer weet, dan helpen we je graag mee om de keuze iets eenvoudiger te maken. Onderstaande zeven thrillers zijn de moeite waard voor elke filmfanaat.

The Departed

Gezien de leeftijd van de film is de kans groot dat je deze semi-klassieker als meer dan eens hebt gezien. Geen probleem, een kwalitatief goede film verveelt immers nooit. The Departed gaat over Sullican. Hij is het hulpje van de lokale gangster Frank Costello (Jack Nickolson). De opdracht: infiltreer in het politiekorps van Boston. Het verhaal krijgt een extra leuke wending als datzelfde politiekorps tracht om de bende van Costello te infiltreren.

Gone Girl

Een huwelijksjubileum is altijd een aardige aanleiding voor een groot feest. Dat geldt ook voor Nick en Amy Dunne, gespeeld door Ben Affleck en Rosamund Pike. Tijdens de voorbereiding krijgt Nick twijfels waarbij hij advies gaat vragen aan zijn tweelingzus. Bij zijn terugkomst is Amy compleet van de aardbodem verdwenen. De politie wordt ingeschakeld om de vermissing te onderzoeken en al snel komt er een serieuze verdachte in beeld: Nick zelf.

Child 44

Sommige films zijn alleen al interessant vanwege de cast. Dat is het geval bij de film Child 44. Het is nooit de hit geworden die het had moeten zijn, dat doet echter niks af aan de film als geheel. Idealisme viert hoogtij als een veiligheidsfunctionaris een reeks kindermoorden moet onderzoeken. Normaliter komen dit soort misdaden nooit voor in Rusland, sterker nog, seriemoordenaars bestaan zelfs niet op papier. Blijkbaar is het onderzoek naar de kindermoorden niet iets waar men op zit te wachten en de onderzoeker ondervindt al snel veel tegenwerking.

Shutter Island

Teddy Daniels, ooit soldaat ten tijde van de Tweede Wereldoorlog en tegenwoordig U.S. Marshall, onderzoekt de verdwijning van een patiënt uit het ziekenhuis. Het betreft hier geen gewoon ziekenhuis, maar een inrichting voor gestoorde criminelen op een eiland. De veranderende weersomstandigheden zorgen voor meer ontsnappingen en al snel loopt het onderzoek spaak en verandert het eiland in één grote waanzin. Alleen voor deze rol had Leonardo DiCaprio al een Oscar moeten winnen. De Oscarwinnaars van 2019, check je hier.

Prisoners

Ontvoeringen zijn, al dan niet verzonnen, een dankbaar onderwerp voor filmmakers. Zo ook in Prisoners. De film is een waar meesterwerk van Dennis Villeneuve, een van de betere regisseurs van dit moment. De dochter van Keller Dover is ontvoerd en al snel wordt de zaak opgepikt door de politie. Het minimale aantal aanknopingspunten zorgen ervoor dat de politie de zaak opgeeft. Die beslissing is tegen het zere been van Dover en hij besluit zelf om op onderzoek te gaan.

Legend

In Legend speelt Tom Hardy de helft van een tweeling. Het sublieme camerawerk zet je op een dwaalspoor en laat je genieten van een meer dan geweldige thriller. Hardy speelt twee notoire gangsters die Londen in een ijzeren greep houden. Legend vertelt het verhaal over de opkomst en de ondergang van deze beruchte tweeling.

Legend Official Trailer #1 (2015) Tom Hardy, Emily Browning Crime Thriller Movie HD

Legend Trailer 1 (2015) Tom Hardy, Emily Browning Crime Thriller Movie HD [Official Trailer]

American Gangster

Gangsters blijven een interessant fenomeen en wat dat betreft is American Gangster een absolute klassieker aan het worden. Politieagent Roberts komt erachter welke truc drugsbaas Frank Lucas gebruikt om de Amerikaanse markt te voorzien van drugs door deze met behulp van het Amerikaanse leger de VS binnen te smokkelen. Roberst gaat op onderzoek uit, maar ontdekt al snel dat Frank Lucas niet zijn grootste concurrent is, maar juist de corruptie onder agenten.

American Gangster Official Trailer #1 – Denzel Washington, Russell Crowe Movie (2007) HD

Subscribe to TRAILERS: http://bit.ly/sxaw6h Subscribe to COMING SOON: http://bit.ly/H2vZUn Subscribe to CLASSIC TRAILERS: http://bit.ly/1u43jDe Like us on FACEBOOK: http://goo.gl/dHs73 Follow us on TWITTER: http://bit.ly/1ghOWmt American Gangster Official Trailer #1 – Denzel Washington, Russell Crowe Movie (2007) HD American Gangster Trailer – Directed by Ridley Scott and starring Denzel Washington Russell Crowe Chiwetel Ejiofor Josh Brolin and Lymari Nadal Following the death of his employer and mentor, Bumpy Johnson, Frank Lucas establishes himself as the number one importer of heroin in the Harlem district of Manhattan.

Want

Reageer op artikel:
Geen excuses: deze 7 thrillers op Netflix mag je niet missen
Sluiten