7 slimme hacks om Netflix nog chiller te maken

Het hebben van een haast onbeperkt aanbod aan films en series moet al perfect genoeg zijn, toch? Wat als wij jou zeggen dat je Netflix nu nog beter kunt maken. Het enige wat je nodig hebt zijn deze zeven Google Chrome extensies.

Fix Plus

Netflix filtert relevante series voor je. Dat is leuk, maar het algoritme is niet altijd optimaal en staat je thuisscherm vol met content die je nooit gaat kijken. Fix Plus verbetert dit voor je. Je kunt veel geavanceerder instellen waar Netflix op moet gaan filteren. Heb jij toevallig alles van Friends of How I Met Your Mother al gezien? Klik dan op nieuwe Play Random Episode button, en een willekeurige aflevering wordt voor je geselecteerd. Ideaal toch?

Netflix Party

Binge jij ook series met je beste maat of vriendin? Dan is er niets vervelenders dan te moeten wachten tot zij weer eens tijd te hebben om langs te komen. Ondertussen begint het bij jou te kriebelen en moet je gewoon verder kijken. Netflix Party lost dit op door een live-chat functie naast de afgespeelde aflevering te plaatsen. Het is minder gezellig, maar zo kan niemand meer klagen dat jij verder hebt gekeken zonder jouw bingemaatje.

Super Browse

Als we eerlijk zijn, durven we allemaal toe te geven dat de zoekfunctie binnen Netflix in al die jaren nooit echt goed is geweest. Dit valt op te lossen en wel met Super Browse. We hebben ooit al eens geschreven over de geheime (sub)genres die alleen middels codes en cijfers waren te vinden. Super Browse vertaalt deze codes in de desbetreffende subcategorieën. Ook kun je met deze plugin zoeken op de naam van de regisseur of acteurs. Handig als je de titel van de film bent vergeten, want zoeken op: “die ene met Bruce Willis,” kan nog knap lastig worden. Hij kost echter wel 3,- euro per jaar, maar je mag hem de eerste twee weken gratis gebruiken.

Dankzij deze slimme Netflix hack krijg je toegang tot honderden geheime categorieën

Super Netflix

De naam van deze extensie zegt weinig, dit komt omdat de toevoeging ook zeer minimaal is. Desalniettemin is het een hack die we al jaren wilde. Je kunt nu custom ondertiteling downloaden en toevoegen aan de series die je kijkt. Ben je bijvoorbeeld een grote anime-fan? Dan weet je dat de Nederlandse ondertiteling vaak nergens op slaat of niet eens beschikbaar is. Nou, met Super Netflix heb je dit dus nooit meer.

Flix Assist

Ook dit is maar een kleine verbetering, maar voor de die-hard bingewatchers biedt dit wel uitkomst. Flix Assist haalt namelijk die irritante countdown-timer tussen afleveringen weg. Waarom zou je ook na elke aflevering weer op een knop moeten drukken of dertig seconden moeten wachten? We willen gewoon doorkijken. Daarom is de tweede functie helemaal geweldig. Met Flix Assist word je nooit meer gevraagd of je nog steeds naar jouw favoriete serie aan het kijken bent na het bingen van 10+ afleveringen. Ongestoord doorbingen, dat is wat wij willen!

No Netflix Originals

Netflix Originals zijn vaak ontzettend goed, daar kunnen we niet omheen, maar Netflix is nou eenmaal genoodzaakt om deze series zoveel mogelijk op jouw thuisscherm te plaatsen. Dat is zonde, want er zijn nog veel meer series die het kijken waard zijn. Met No Netflix Originals worden die uitgelichte Netflix Original series weggehaald en krijg je vooral niet-Original series te zien. Het maakt jouw thuisscherm rustiger en wie weet, misschien ontdek je nog wat nieuws.

Netflip

De laatste plugin is wat flauw, maar je zal het maar nodig hebben. Met deze hack kun je het scherm 90º kantelen als jij comfortabel in bed ligt (want dat is toch plek waar de beste bingesessies plaatsvinden). Het is op het eerste gezicht een beetje een overbodige functie, maar het is beter dan de laptop op zijn kant te leggen. Netflip is een leuke life hack die niet zo nuttig is als de anderen in deze lijst, maar het maakt het leven wel weer eens stukje beter en daar gaat het om.

Reageer op artikel:
7 slimme hacks om Netflix nog chiller te maken
Sluiten