Deze 6 topfilms belanden komende week op Netflix

Het is duidelijk horrormaand, want Netflix heeft een hoop kersverse films in dat genre voor je klaarstaan. We hebben 6 interessante films uitgekozen die komende week naar de streamingdienst komen, zodat je alvast popcorn in kunt slaan.

Op Netflix: Eli – 18 oktober

De komende week stroomt Netflix vooral vol met Originals, ook op filmgebied. Waar dat normaliter meestal slecht nieuws is, heeft de streamingdienst dit keer een veelbelovend lijstje voor je klaar staan. Vooral op het gebied van horror is er komende weken genoeg te bewonderen. Waaronder Eli, een film over een jongen genaamd Eli met een auto-immuunziekte. Een dokter belooft beterschap middels experimentele behandelingen, maar daardoor belandt hij in een morbide, donkere put.

Eli | Officiële trailer | Netflix

Tijdens de behandeling van Eli’s auto-immuunziekte verhuist de familie Miller als laatste redmiddel naar een steriel landhuis. Eli wordt geplaagd door angstaanjagende visioenen, waarvan ze denken dat het hallucinaties zijn, maar misschien verschuilt er zich toch iets duisters binnen deze muren. Kijk Eli vanaf 18 oktober, alleen op Netflix.

The Laundromat – 18 oktober

Meryl Streep, Gary Oldman en Antonio Banderas in één film, dat kan toch bijna niet mis gaan? Dat zou je zeggen, maar de IMDb-score van The Laundromat blijft op 6,3 steken. Toch gaan we deze Original absoluut een kans geven. The Laundromat gaat over een groep journalisten die de Panama Papers hebben ontvangen, de documenten die een paar jaar geleden lekten waarin de illegale praktijken van de rijken aan het licht kwamen. Deze film vertelt het waargebeurde verhaal van die journalistieke achtbaan.

The Laundromat | Officiële trailer | Netflix

Een weduwe (Meryl Streep) doet onderzoek naar verzekeringsfraude en stuit daarbij op een stel advocaten in Panama-Stad (Gary Oldman en Antonio Banderas) die misbruik maken van het mondiale financiële systeem. Steven Soderbergh regisseert.

Tell Me Who I Am – 18 oktober

Tell Me Who I Am is een indrukwekkende documentaire over Marcus en Alex Lewis. Alex heeft last van geheugenverlies sinds een ongeluk en is geheel afhankelijk van zijn tweelingbroer Marcus. Hij heeft zijn broer nodig om te begrijpen wat zijn identiteit was en is, maar hij beseft niet dat Marcus een eigen agenda heeft en hun verleden een duister randje heeft… Een intrigerend verhaal dat bovendien lekker behapbaar is, met een runtime van 85 minuten.

Tell Me Who I Am | Official Trailer | Netflix

After losing his memory at age 18, Alex Lewis relies on his twin brother Marcus to teach him who he is. But the idyllic childhood Alex paints is hiding a traumatic family secret that the twins must finally face together decades later. Tell Me Who I Am launches on Netflix October 18.

Wounds – 18 oktober

Er zit altijd een rotte appel tussen het nieuwe aanbod, en dit keer is dat Wounds. Deze horrorfilm met Armie Hammer en Dakota Johnson gaat over een moordlustige telefoon. Will vind het apparaat na een vechtpartij, en al snel verandert zijn leven in een totale nachtmerrie. Hij besluit de telefoon bij zich te houden tot de rechtmatige eigenaar zich aandient. De berichten die op de gadget verschijnen gooien echter roet in het eten. Simpele en matige doch vermakelijke horror, meer niet.

Wounds | Official Trailer | Netflix

When bartender Will discovers a cell phone after a violent brawl, he begins to receive ominous messages and his life quickly descends into a nightmare. Starring Armie Hammer, Dakota Johnson and Zazie Beetz.

Dolemite is My Name – 25 oktober

Dit is nu al onze favoriet uit dit lijstje, al was het maar om de cast: onder andere Eddie Murphy, Wesley Snipes en Keegan-Michael Key komen voorbij. Dolemite is My Name gaat over Rudy Ray Moore, een komiek die bekend stond om zijn schunnige stand-up shows. Daarbij maakte hij vaak gebruik van een vroege vorm van rap. Wanneer Hollywood de ‘Godfather of rap’ geen kans geeft, besluit Moore zelf een film te gaan maken.

Dolemite Is My Name | Officiële trailer [HD] | Netflix

De Oscar-genomineerde Eddie Murphy kruipt in de huid van de legende Rudy Ray Moore, een pionier op het gebied van comedy en rap die critici het zwijgen oplegde toen zijn hilarische, obscene alter ego Dolemite met zijn kungfu-vechtkunsten een Blaxploitation-fenomeen in de jaren 70 werd.

Rattlesnake – 25 oktober

En ja hoor, we sluiten weer af met een horrorfilm. Netflix belooft echter dat Rattlesnake dicht tegen het thrillergenre aan zit, en dus ook voor een groter publiek de moeite waard is. Rattlesnake vertelt het verhaal van Katrina. Ze is een alleenstaande moeder die onbewust een pact met de duivel sluit om haar dochtertje te redden na een slangenbeet. Dat klinkt vaag, en dat houden we ook expres zo. Dit bizarre verhaal moet je simpelweg blanco beleven.

Rattlesnake | Officiële trailer | Netflix

De tijd wacht op niemand. Wanneer een alleenstaande moeder (Carmen Ejogo) de hulp van een mysterieuze vrouw accepteert nadat haar dochter (Apollonia Pratt) is gebeten door een ratelslang, moet ze een ondenkbare deal sluiten om haar schuld af te lossen. Geschreven en geregisseerd door Zak Hilditch (1922).

Reageer op artikel:
Deze 6 topfilms belanden komende week op Netflix
Sluiten