Martyn de Jong
Martyn de Jong Life 29 nov 2014

6 redenen waarom single zijn goed voor je is

Single zijn is niet altijd even gemakkelijk. Je hebt vaak geen idee hoe je zult eindigen, of met wie, en de eenzaamheid kan soms keihard toeslaan; met name rond deze tijd van het jaar, wanneer kerst weer voor de deur staat. Toch zijn er gelukkig ook heel wat voordelen aan het single leven. Naast het feit dat je zorgeloos je oerdriften kunt stillen, door alles mee naar huis te nemen wat maar een hartslag heeft, kun je uiteraard ook op andere manieren je leven inrichten. Hier zijn een paar voordelen die je als single zeker niet voor lief moet nemen, maar ten volste moet benutten.

Een goede standaard

Dat je vrijgezel bent, betekent niet per definitie dat je niemand kunt vinden. Het kan ook betekenen dat je aan het wachten bent op de juiste persoon, in plaats van te settelen met een random iemand. Geef jezelf daarom gerust een schouderklopje voor het feit dat je weet wat je verdient en waar je behoefte aan hebt.

Tijd voor ontdekking

Een relatie met een ander is lastig als je nog niet eens met jezelf door een deur kunt. Vaak eindigen relaties omdat mensen met zichzelf in de knoop zitten en hierdoor niet met anderen op kunnen schieten. Wanneer je single bent heb je echter meer tijd om dingen voor jezelf op een rijtje te zetten. Hierdoor kun je voor jezelf beter definiëren wat belangrijk is, waardoor je dit gemakkelijker kunt herkennen in een relatie. Als je niet eens weet wat jou gelukkig maakt, hoe kun je dat dan aantreffen in een partner?

Oude problemen eerst

Slechte relaties eindigen niet altijd even gemakkelijk. Hierdoor blijf je soms (veel te) lang contact houden, wat je een hoop gedoe en kopzorgen oplevert. Als je langere tijd single bent heb je echter de tijd om je relatie met je ex (voor)goed af te sluiten. Wanneer dit hoofdstuk vervolgens uit is, kun je rustig aan het volgende beginnen. Haast je niet te snel in iets nieuws, als je nog niet over je vorige relatie heen bent. Anders maak je het erg lastig voor jezelf, de ander en een toekomstige relatie.

Tijd voor je wensenlijst

Soms is het makkelijker om de juiste persoon te vinden in een massa van verkeerde opties. Als single heb je de tijd om meerdere opties af te gaan, waarbij je veel zult leren over wat je wel en niet zoekt in een relatie. Hierdoor kun je gemakkelijker het kaf van het koren scheiden. Daten is daarom nooit tijdverspilling, hierdoor heb je weer een aantal rode vlaggen voor de volgende keer ontdekt.

Werken aan jezelf

Net als dat je kunt leren over jezelf, kun je ook werken aan jezelf. Met deze extra tijd kun je wellicht aan een lichaam werken waar je altijd al van hebt gedroomd. Dit levert ook weer vers zelfvertrouwen op, wat gunstig kan zijn voor je volgende relatie. Wie weet zie je jezelf na verloop van tijd in een heel nieuw perspectief en verhoog je zelfs je standaard in vrouwen. Uiteindelijk is zelfvertrouwen cruciaal, of je er nou in andermans ogen net zo goed uit ziet als jij denkt dat je er uit ziet; dat doet er niet toe, zo lang je maar zelfvertrouwen hebt en in jezelf gelooft. Dat is uiteindelijk wat opgepikt zal worden.

Verken de wereld

Singles hebben weinig tot niets te verantwoorden aan anderen en kunnen hierdoor vaak doen waar zij zin in hebben. Wellicht is het vrijgezellenleven daarom een goede inspiratie om eens op reis te gaan naar een ver oord. Je hebt tenslotte tijd, geld en behoefte aan nieuwe dingen. Daarnaast is het ook een goede manier om weer tot jezelf te komen. Wanner je lang in een relatie hebt gezeten, ben je gewend aan een ‘Wij’; maar nu dit voorbij is, is het weer tijd om de ‘Mij’ weer terug te vinden. Reizen is hiervoor een perfecte manier en uiteraard ook nog eens heel vermakelijk. En wie weet wie je tegen het lijft loopt.

Like Manners op Facebook voor nog veel meer van dit soort leuke verhalen.

Reageer op artikel:
6 redenen waarom single zijn goed voor je is
Sluiten