Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Life 10 sep 2020

538-dj Barend haalt keihard uit naar K-pop fans die hem een racist noemen

“Serieus? Echt een hele, hele, hele dikke middelvinger voor jullie allemaal.” Dat was de boodschap die Barend van Deelen dinsdagavond had voor de K-pop fans die hem een racist en xenofoob noemen. De 538-dj kwam in opspraak vanwege een opmerking die hij maakte in de afkondiging van een k-pop nummer.

Barend van Deelen draaide het nummer Dynamite van de Zuid-Koreaanse band BTS. Een plaat die hij naar eigen zeggen geweldig vindt, maar soms wel een beetje onduidelijk. Dit zei hij dan ook in de afkondiging van het nummer. Dat kan je vinden en lijkt een onschuldige opmerking. Helaas voor Barend ligt dat iets anders bij de K-pop fans.

K-pop fans gaan los op Barend

Op zijn scherm zag hij opeens een stroom aan kritiek. Fans doken massaal in de chat om Barend aan te spreken op zijn opmerking. ’Wat er net op 538 door Barend is gezegd, is xenofobisch’, ’Dit doet oprecht pijn’, ’Hoezo zijn jullie altijd zo fucking racistisch?’ en ’Probeer jíj maar eens Koreaans te praten!’ waren opmerkingen die voorbijkwamen.

Het nummer waar Barend op reageerde:

Dit schoot vervolgens in het verkeerde keelgat van Barend. De 538-dj was zich van geen kwaad bewust en was niet van plan om zich zo uit te laten schelden. Zijn verbazing sloeg snel om in woede, en begon vervolgens aan een tirade waarin hij weinig heel liet van de boze K-pop fans. “Serieus? Echt een hele, hele, hele dikke middelvinger voor jullie allemaal. En daarmee bedoel ik niet degenen die op dit moment gewoon luisteren, maar de ’BTS-army’. En het gaat me allemaal nog meer gezeik opleveren, maar dat zal allemaal wel.”

“Wat een gezeik!”

Dit is slecht het begin van zijn relaas. Barend van Deelen maakt vervolgens duidelijk klaar te zijn met het feit dat iedereen te pas en te onpas met het woord racisme smijt. “Sorry dat ik zo boos word, maar ik zie hier allerlei kids in de appbox, van twaalf, dertien jaar met: ’Oh, racisme, racisme…’ Hier was niets racistisch aan! „Googel het, zoek op Wikipedia. Kijk wat de definitie is van racisme en kom dan nog een keertje terug op je woord. Wat een gezeik, het is écht niet te geloven.”

Luister hieronder naar de gehele speech van 538-dj Barend:

538-dj krijgt bijval en kritiek

Op Twitter wordt er gemengd gereageerd op de woedeuitbarsting van Barend. Veel Twitteraars zijn het eens met de 538-dj en zijn blij dat iemand dit eens benoemd. Uiteraard is er ook een tegenbeweging. Zij zijn klaar met 538 en lanceren de hashtag #538isCancelledParty.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
538-dj Barend haalt keihard uit naar K-pop fans die hem een racist noemen
Sluiten