Redactie
Redactie Health 30 okt 2016

5 vooroordelen over personal training in 5 zinnen ontkracht

Je vrienden zijn natuurlijk allemaal fitnessexpert. Fitness en voetbal: dat zijn de dingen waar iedere man een mening over heeft, al dan niet gefundeerd. Ook over personal trainers doen nogal wat hardnekkige vooroordelen de ronde. Men’s Fitness sprak experts die deze vooroordelen letterlijk in een paar regels ontkrachten.

Vooroordeel 1: het cv telt niet

Veel mensen gaan af op wat zij zien. Zien zij een superfitte trainer met een goede babbel, dan hebben zij al snel het gevoel dat dit een goede trainer is die hen kan helpen. Volgens personal trainer Holly Perkins, dien je juíst naar het cv van een trainer te kijken: ‘een goede historie en goede credentials maken het aannemelijk dat je te maken hebt met opgeleide professional met kennis van zaken die zijn of haar beroep serieus neemt.

Vooroordeel 2: je hoeft geen warming-up te doen

Sommige trainers laten je direct vol gas geven. Jim Smith, oprichter van Diesel Strength and Conditioning, is het niet eens met deze aanpak. ‘Je kunt niet gewoon vanuit de auto direct onder de stang plaatsnemen. Je moet een goede warming up doen om je enkels en heupen soepel en mobiel te krijgen.

Vooroordeel 3: je moet door de pijn heen werken

Je klanten door laten trainen totdat ze letterlijk ziek worden heeft voor niemand zin.‘ Aldus neuro- en spierwetenschapper Joel Seedman. ‘Het kan ervoor zorgen dat je zenuwsysteem tijdelijk ermee uitscheidt

6 Levenslessen van Harvey Specter uit Suits

Vooroordeel 4: de resultaten zijn direct zichtbaar.

Onzin, zegt diezelfde Joel Seedman. ‘Je zult na ongeveer acht weken resultaten beginnen te zien, dat is wanneer je lichaam echt begint te veranderen.

Vooroordeel 5: je moet direct een flink aantal sessie boeken

Met het vorige punt in gedachten, klinkt dit plausibel, maar Jeff Mucci, trainer van een boksschool in Pennsylvania waarschuwt: ‘De sportschool ziet je misschien als een goudmijn, maar zorg er eerst voor dat je een trainer echt goed leert kennen voordat jij je op de lange termijn gaat richten.

Reageer op artikel:
5 vooroordelen over personal training in 5 zinnen ontkracht
Sluiten