Redactie
Redactie Kleding 29 sep 2014

5 veelgemaakte modefouten + fixes

Het is natuurlijk een goede zaak dat herenmode steeds meer aandacht krijgt. Wij doen ons uiterste best om mannenmode een goed platform te bieden, je tips te geven en je op de hoogte te houden van wat er speelt. Het zelfbewustzijn van heren en hun mode kent echter ook een nadeel: met al die zorg die je aan je outfit besteedt, kun je mooie dingen creëren maar ook eenvoudig de mist in gaan. Hierbij tonen wij je enkele modefouten die je onbedoeld eenvoudig kunt maken.

Niet alles hoeft te matchen

Matchen is tof. Wie goed matcht, brengt zijn outfit qua stijl en finesse naar een ander niveau. Het is echter een misvatting dat altijd alles moet matchen. Jarenlang werden bijvoorbeeld de stropdas en het pochet gematcht. Dit hoeft wat ons betreft zeker niet. Te veel match in je outfit kan juist saai en bovendien té gestileerd ogen. Je bent geen wandelend stuk moderne kunst: zoek liever naar mooie aanvullingen en complementaire kleuren dan naar een één op één match in alle details.

[RELATED_ARTICLE article_id=”174196″]

Een baard is niet verplicht

Nog nooit sinds de seventies zijn er zoveel mannen met baard. Ook voor de baard geldt echter wat voor elke andere vorm van mode geldt: als het je niet staat, laat het dan achterwege. Niet iedereen heeft een gezicht voor een baard en niet iedere man heeft überhaupt een goede, volle baard om te laten staan. Kies de baard die bij je past en onthoud dat met een geschoren gezicht niets mis is.

[RELATED_ARTICLE article_id=”170407″]

Wees voorzichtig met print-op-print

Het modebeeld van de laatste jaren laat duidelijk zien dat prints op prints kunnen worden gedragen. Dit geeft je echter géén vrijbrief om naar hartenlust te gaan combineren. Wees voorzichtig met print-op-print want de combinatie is o zo belangrijk en je gaat hier snel de mist mee in. Denk niet dat dit zomaar kan, gewoon omdat het mode is.

[RELATED_ARTICLE article_id=”125413″]

Opgerolde pijpen zijn niet altijd the way to go

Ja, je broek draag je in slim fit met strakke pijpen die je met lage schoenen oprolt tot net boven de enkels. In de zomer is dat stukje blote enkel geoorloofd en in de winter kun je laten zien dat je ook het dragen van de juiste sokken in de vingers hebt. Maar pas op: opgerolde pijpen zijn niet altijd the way to go. Zorg in een formele of casual-chique outfit gewoon voor een broek met de juiste fit en lengte. Het omslaan van de pijpen kan een te nonchalant effect hebben en daarmee de uitstraling van je outfit ondermijnen.

[RELATED_ARTICLE article_id=”179579″]

Maak je slim fit niet te strak

Slim fit is iets anders dan te strak. Een goed slim fit shirt volgt de contouren van je lichaam zonder ergens te knellen. Met shirts en broeken gaat het vaak nog wel goed, maar bij pakken en colberts gaan nog te veel mannen de mist in. Hier is de fit zó belangrijk.

[RELATED_ARTICLE article_id=”84693″]

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 veelgemaakte modefouten + fixes
Sluiten