Redactie
Redactie Life 10 sep 2018

5 ultieme veggie snacks, met de vega McChicken op nummer 1

Nederland eet steeds gevarieerder. Vlees is niet langer de enige hoofdrolspeler op je bord. Alternatieven, minderen, bewuster kiezen: allemaal zonder in te leveren op het gebied van smaak. Het kan tegenwoordig. Dit is onze top 5 ‘veggie snack food’, met de vegetarische McChicken op nummer één.

De vega optie van de McChicken

Ja, dit is het nieuwste broodje van McDonald’s. In deze variant van de beroemde burger wordt de kip vervangen door een vegaburger van Valess, terwijl de rest van het broodje hetzelfde blijft. Het recept zoals je het gewend bent, maar dan vegetarisch.

Vega McChicken McDonald's

Valess is wit en heeft een vezelachtige structuur, net zoals kip. De burger smaakt dan ook even lekker als een kipburger. De saus, toppings, het broodje en de bereidingswijze zijn verder gelijk aan de McChicken. Valess is gemaakt van zuivel, zeewier en plantaardige vezels. De burger is dus niet veganistisch, maar wel vegetarisch. De burger is sinds 28 augustus te koop bij McDonald’s. Voor de grote trek is er vanaf die datum ook een vegetarische Homestyle Crispy Chicken.

Vegetarische bitterballen

Geen Nederlandse borrel is compleet zonder bitterballen. Gelukkig heb je tegenwoordig ook vegetarische bitterballen, die nauwelijks van echte zijn te onderscheiden. Die van de Vegetarische Slager zijn onze favoriet.

Deze vegetarische bitterballen hebben een krokante korst en een romige, rijkgevulde ragout. Deze wordt gemaakt van biologische lupine van Nederlandse bodem.

Vietnamese loempia zonder kip

Vegetarische loempia’s zijn makkelijk zelf te maken. Filodeeg, wat mihoen en taugé, groenten naar keuze, eventueel ook champignons, ketjap, koriander, gember… En frituren maar!

Toch zijn de loempia’s bij de traditionele Vietnamese loempiakraam, die zonder uitzondering ook vegetarische loempia’s verkopen, het lekkerst. Servetje eronder, saus erop, je mond branden en toch genieten.

vegetarische-snacks-veggie-burger-mcdonalds-560x338

Oude kaastengels

Dan de gevulde kaastengel, die niet meer is weg te denken van een klassiek Nederlands borrelplateau. In tegenstelling tot de Vietnamese loempia, zijn kaastengels wel lekkerder als je ze zelf maakt. En dan met oude kwaliteitskaas.

Wat heb je nodig? Filodeeg, oude kaas en geklopt ei. Google deze drie ingrediënten en je vindt verschillende manieren om jouw eigen kaastengels te maken.

Nori Chips

Mocht je nog eens overnachten in een Japans klooster, verwacht dan een niet te versmaden veganistisch menu, bestaande uit 5 kleuren, 5 bereidingswijzen en 5 smaken. Hoogtepunt: gefrituurd zeewier met filodeeg eromheen. In de volksmond ook wel Nori Chips genoemd.

vegetarische-snacks-vegii-burger-mcdonalds

Heel makkelijk zelf te maken, met zowel nori-vellen, als vers zeewier. Je hebt filodeeg of loempia-vellen nodig, nori of zeewier, wat zout en olie. Tip: frituren in kokosolie en bestrooi de chips met sesamzaad.

In samenwerking met McDonald's

Reageer op artikel:
5 ultieme veggie snacks, met de vega McChicken op nummer 1
Sluiten