5 toffe whiskyglazen

Je drinkt whisky in een mooi glas, punt. Deze vijf toppers zijn absolute aanraders. Proost! 

De verwenner voor de neus

Whisky glazen

Dit zijn als het ware gewoon wijnglazen zonder stam. Ook zijn ze lekker minimalistisch en door versmalling kun je goed genieten van de fijne tonen van de whisky. Als jij een lekkere kruidige whisky wil drinken met een sterke geur, dan is dit jouw glas!

De minimalist

Whisky glazen

Een mooi glas voor stevige whisky. Dit is een glas dat je rustig even voor je neer kunt zetten, de imposante bodem mag namelijk gezien worden.

Het ‘Shotje’

Whisky glazen

Dit keurige glaasje wil niet zeggen dat je de inhoud in een worp naar achteren moet gooien. Sterker nog: het nodigt uit om rustig te nippen, alle smaken in je op te nemen en gewoon lekker te genieten. Deze glazen worden veelal in Schotland gebruikt door de whisky distilleerders op de Hooglanden. Dan weet je wel dat . je proper aan het genieten bent.

Het echte werk

Whisky glazen

Wederom een glas voor een volle, stevige whisky. Een glas dat doorgaans voor cocktails wordt gebruikt, maar hij leent zich ook prima als whiskyglas. Ook dit glas loopt weer naar binnen, dus de geur blijft langer hangen. Meer info, vind je hier

Het moderne jasje

Whisky glazen

Met opzet is dit glas gemaakt voor de Amerikaanse whiskey’s. Bourbon is in Amerika momenteel helemaal aan het terugkomen. Als je daar een goede Kentucky Bourbon bestelt, krijg je hem in dit glas.

Ben jij al abonnee van onze nieuwsbrief?

Reageer op artikel:
5 toffe whiskyglazen
Sluiten