Sander van den Berg
Sander van den Berg Kleding 18 aug 2019

5 stijlvolle denim shirts voor de man die het hebben kan

Een stijlvol denim shirt is een kledingstuk gemaakt voor elke man. We zijn er dan ook gek op. Makkelijk te combineren, stoer en tegelijkertijd uitblinkend in zijn eenvoud. Als je een echte topper te pakken hebt, dan is het shirt zelfs geschikt voor zowel casual als ietwat nettere gelegenheden. Kortom: een item dat niet mag ontbreken in jouw garderobe.

We geven persoonlijk de voorkeur aan blauw gewassen denim overhemden, omdat ze zachter en beter te combineren zijn met chino’s en (als je het per se wil) jeans. Hoewel aanvaardbaar, is double denim (ook wel een Canadese smoking genoemd) lastig om goed te stylen. Mocht je dit nou helemaal jouw dingetje vinden, probeer dan een donkere, bijna zwarte spijkerbroek te matchen met een lichter gewassen denimoverhemd. Als het shirt en jeans qua kleur overeenkomen, ben je te ver gegaan.

In deze selectie van vijf denimshirts vind je ze van goedkoop tot duur en van licht tot donker, maar allemaal even stijlvol. Grote kans dat er wat tussenzit voor je.

ZARA

Een keurige variant die ook op de werkvloer uitstekend tot zijn recht komt. Voor die 20 euro een koopje.

denim shirt zara
Bron: ZARA

NN07

Als het goed is gaan er nu allerlei alarmbellen in jouw koppie af dat dit shirt gekocht moet worden. Dat gaat je 149 euro kosten.

denim shirt NN07
Bron: De Bijenkorf

Stüssy

Dit zit eigenlijk een beetje tussen een overhemd en een jack in, maar dat maakt het geheel niet minder fraai. Perfect om open te dragen met een wit T-shirt eronder of als jas in de vroege herfst. Je koopt ‘m hier voor 165 euro.

denim stussy
Bron: Mr. Porter

MANGO

Omdat we nog geen lichte, dakloze variant hadden. Met z’n 50 euro een prima optie om erbij te hebben.

denim shirt mango

Bron: De Bijenkorf

ALLSAINTS

Het meest edgy denim shirt wat je vandaag gaat zien. Ideaal als je de rock en een beetje roll kant op wil gaan. Mag dat kosten? 135 euro.

denim shirt allsaints
Bron: AllSaints

Is er meer dan denim?

? Een denim shirt is één, maar check vooral ook even deze 6 type overhemden die thuishoren in de garderobe van een man.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 stijlvolle denim shirts voor de man die het hebben kan
Sluiten