5 redenen voor uitblijvende resultaten in de sportschool

Een gedeelde frustratie van velen: wel trainen, maar uitblijvende spieren. Als het lichaam het niet toont, is het haast de moeite niet waard en is een training skippen een stuk verleidelijker. Tenzij je aanpakt wat mis gaat natuurlijk. Dan vind je weer de drive om door te gaan. Door met waar je al mee bezig was, maar deze keer zonder ‘stille’ fouten. Op naar progressie dus! En wel zo:

 1. Wees consequent
  Zolang je niet consequent bent, blijft zichtbaar resultaat (langer) uit. Een vast trainingsschema, waar je niet vanaf wijkt, kan zeer helpend zijn. Hou je vordering bij, zo push je jezelf elke week naar verbetering. Een plan van aanpak is cruciaal.
 2. Een schema dat werkt
  Er zijn veel schema’s beschikbaar, die veel resultaat beloven in een korte tijd. Denk aan een ‘squat program’. Realistisch is dit echter niet. Kies dus een programma wat werkt en weet dat zichtbaar resultaat veel tijd en investering vraagt. Je uitdaging zit ‘m niet in resultaat zien, maar in elke training overstijgen. No Pain, no gain. Een schema dat wel bewezen werkt, is 5×5. Meer daarover, lees je hier.
 3. Motivatie
  Dit spreekt voor zich. Maar motivatie betekent in dit geval niks zonder discipline. Weet waar je het voor doet en herinner jezelf hier constant aan. Begrijp wat er voor nodig is en stick to the game. Rug recht en gaan! Dat is de enige manier.
 4. Excuses bestaan niet
  Niemand is groot geworden van excuses. Gaat niet gebeuren, nu niet, nooit niet. Maak tijd voor dat wat belangrijk is, bepaalde dingen zul je wellicht moeten opgeven (Netflix), maar de mogelijkheden bestaan. Het is maar net hoe graag je het zelf wil.
 5. Benut je tijd
  In de sportschool nieuwe dingen uitproberen is natuurlijk hartstikke leuk, maar tijd kost het wel. En tijd is kostbaar, ook wanneer het aankomt op het bereiken van een top lijf. Maak iedere minuut in de sportschool dus kostbaar. Verdoe tijd niet met afleiding van apparaten, vrouwen of de allergrootste afleider: je smartphone.
Reageer op artikel:
5 redenen voor uitblijvende resultaten in de sportschool
Sluiten