5 redenen om uit te kijken naar de serie Mighty Truckers op Discovery

eurotruckers, discovery

Vanaf donderdag 3 oktober verschijnt er een unieke serie op Discovery. In Mighty Truckers worden twintig vrachtwagenchauffeurs uit vier verschillende landen gevolgd in hun dagelijkse trip door Europa. Zes daarvan komen uit Nederland. Met dit intieme kijkje in de cabines van truckers komt een jongensdroom uit. 5 redenen om uit te kijken naar de serie.

1. Mighty Truckers is een jongensdroom

Als klein jongetje wilde je twee dingen; profvoetballer worden en een keer meerijden in die grote cabine van een vrachtwagenchauffeur. Op weg naar de camping in Frankrijk fantaseerde je op de achterbank hoe dat nou zou zijn. Sommige jongens weten het, doordat ze in hun late tienerjaren zijn meegelift. Maar voor de meeste mannen is de cabine nog steeds een mysterieuze woon- en werkruimte waar je nog altijd zo graag een kijkje in wil nemen. In Mighty Truckers op Discovery krijg je eindelijk de kans. Je rijdt mee met truckers uit Duitsland, Italië, Polen en Nederland en krijgt een intiem kijkje in hun leven. Hoe slapen ze? Wat eten ze? Wie missen ze?

In Mighty Truckers zie je dat het ook een meisjesdroom kan zijn

2. Inzicht in een onderschat vak

Je hebt direct of indirect dagelijks met vrachtwagenchauffeurs te maken, maar je weet niet half wat er allemaal bij komt kijken. Hoe ziet een werkweek eruit? Hoe moeilijk is het nou, een vrachtwagen besturen en geconcentreerd blijven? Wat moet je nog meer kunnen? En wat zijn de risico’s? Feit is dat je jouw koelkast niet vol zou krijgen zonder deze mensen die dag en nacht op een neer rijden. Als vrachtwagenchauffeur heb je niet zo maar een beroep, het is een manier van leven. Discovery geeft met Mighty Truckers inzicht op een manier die voor iedereen interessant is.

3. Unieke persoonlijkheden

Je kunt je voorstellen dat een leven als vrachtwagenchauffeur niet voor iedereen is weggelegd. Om zo vaak in je eentje op pad te willen, moet er ergens een steekje loszitten. Na Eurotruckers rijd je voorgoed anders langs een vrachtwagen. In iedere truck zit een unieke persoonlijkheid. De twintig vrachtwagenchauffeurs worden op pure wijze geportretteerd, iedereen met zijn eigen verhaal en drijfveer.

eurotruckers, discovery

4. Roadtrip

We vliegen tegenwoordig allemaal maar naar Bali of Thailand, maar vergeten hoe mooi Europa eigenlijk is. Vrachtwagenchauffeurs kunnen daar als geen ander over meepraten. Ze scheuren door de mooiste gebieden en komen op de meest bijzondere plekken. Hun leven is één grote roadtrip. Naast een inkijkje in het vak, word je via Mighty Truckers ook geïnspireerd om zelf door Europa te trekken.

5. Dplay, de streamingdienst van Discovery

Als je klaar bent met het eerste seizoen van Mighty Truckers, dan is er nog een karrenvracht aan documentaires en series die voor je klaarstaat. Mighty Truckers kun je gewoon op Discovery kijken, maar het televisienetwerk heeft tegenwoordig ook een streamingdienst, Dplay genaamd. Voor 3,99 euro per maand ben je lid van de meest educatieve streamingdienst die er is.

Mighty Truckers is vanaf donderdag 3 oktober te kijken op Discovery.

In samenwerking met Discovery

Reageer op artikel:
5 redenen om uit te kijken naar de serie Mighty Truckers op Discovery
Sluiten