5 onbekende whisky’s die je absoluut moet proberen

Alle whiskyliefhebbers hebben zo hun voorkeur bij een bepaald merk. Waar de een het liefst een single malt drinkt van Glenlivet, drinkt de ander graag een glaasje Talisker. Ditmaal hebben wij merken geselecteerd die je (waarschijnlijk) minder goed kent, maar absoluut het proberen waar zijn.

Dyc Pure Malt, € 17,65

Onbekende whisky

De godendrank van de Spaanse Destilerías distilleerderij is een van de minder bekende export producten. Het is echter een mooie malt met een nog mooiere prijs. De amberkleurige drank heeft een neusje van eucalyptus, citrusvruchten en kaneel en is aangenaam zacht in de mond. De volle body van de whisky smaakt naar vanille, mout en honing.

Ileach Cask Strength Whisky, € 37,50

Onbekende whisky

Deze single malt is afkomstig uit de Schotse eiland Islay. De distilleerders die hier hun whisky produceren, staan bekend om de rokerigheid die je ook terugvindt in de geur en smaak van deze single malt. De gouden goedheid heeft een sterk aroma, met unieke combinaties. Het ruikt sterk naar zoet gras en wortel. Door zijn rokerige karakter heeft de whisky een ziltige afdronk, maar je zal versteld staan van de fruitige body.

Clynelish 14 jaar oud, € 34,95

Het schijnt dat het recept van deze single malt nog steeds een goed bewaard geheim is. Wat deze whisky uniek maakt is zijn zurige karakter. De drank uit deze regio is doorgaans zalig zoet met een hintje vanille of karamel. In de Clynelish bespeur je mandarijn, wat ook sterk te ruiken valt in het aroma. De afdronk is licht bitter en heeft een kruidige eiken smaak.

Onbekende whisky

Chapter 7 is een Schotse blended, maar komt uit de Speyside regio. In tegenstelling tot de rokerige Clynelish is dit een zeer frisse whisky met een warme, lange afdronk. Zodra je de fles ontkurkt word je verwelkomd door een geur van vers fruit en balsamico. In de mond is het een volle en ronde whisky met een zoete smaak van appel, banaan, peper en meloen.

Onbekende whisky
Reageer op artikel:
5 onbekende whisky’s die je absoluut moet proberen
Sluiten