5 kijktips voor komend weekend: Netflix, Videoland, Pathé en meer!

Het weekend breekt alweer bijna aan, maar anno 2019 is het moeilijker dan ooit om te beslissen wat je gaat kijken. In een wereld vol streamingdiensten, zenders en platformen maken we je wegwijs aan de hand van vijf tips. Van Netflix en Videoland tot de bioscoop: dit zijn onze aanraders.

Netflix: Happy Jail

In 2007 ging een video uit een Filipijnse gevangenis viral, waarin een grote groep gevangenen danste op de muziek van Michael Jackson. Anno 2019 belicht Netflix die gevangenis vanuit een compleet ander perspectief, in de vorm van de documentaireserie Happy Jail. Wanneer een voormalig gevangene als manager wordt aangesteld, komen de beroemde dansers opeens in een grimmige situatie terecht.

Happy Jail | Official Trailer | Netflix

This five-part docu-series goes inside the Cebu Provincial Detention and Rehabilitation Center (CPDRC), a unique Philippine jail where dancing is part of the inmates’ exercise and rehabilitation. CPDRC shot to worldwide fame when its 2007 performance of “Thriller” went viral, but ten years later it faces intense scrutiny when an ex-convict is hired to run it.

Videoland: De Partizanen: Welkom in Partizanië

Het cabaret-aanbod van Videoland wordt steeds uitgebreider. Sinds afgelopen week kun je er ook een nieuw cabaretprogramma van De Partizanen checken. Scherpe, intelligente humor met een boodschap, gebracht door Merijn Scholten en Thomas Gast. Misschien wel de grootste talenten uit Nederland!

De Partizanen – Welkom in Partizanie

De Partizanen spelen ‘Welkom in Partizanië’. Het duo staat met ‘Welkom in Partizanië’ t/m mei 2017 in het theater. In 2013 wonnen ze het Leids Cabaret Festival, in 2015 kregen ze De Neerlands Hoop voor hun debuutprogramma ‘De Partizanen’ en nu zijn ze terug met hun nieuwe voorstelling ‘Welkom in Partizanië’ In januari 2017 maakten De Partizanen hun debuut als de nieuwe huiscabaretiers van De Wereld Draait Door.

Pathé Thuis: Retrospekt

Mette is bezig met de afsluitende fase van haar verblijf in een revalidatiecentrum. Ze is gedeeltelijk verlamd, en haar spraakvermogen is ook niet meer wat het geweest is door een ongeluk. Haar scherpe geest is echter intact gebleven. Op een dag wordt ze gevraagd te getuigen tegen de man die het ongeluk veroorzaakte. Die beslissing ontketent een intrigerende fysieke en mentale lijdensweg, in beeld gebracht door de Nederlandse regisseuse Esther Rots.

RETROSPEKT (Esther Rots) – 21 februari in de filmtheaters

Retrospekt is de intense nieuwe film van Esther Rots (Kan door huid heen) en draait om de jonge moeder Mette. Haar leven raakt in een stroomversnelling als ze haar vriendin Miller, die kampt met huiselijk geweld, tegen beter weten in thuis opvangt. Verkleurd door versplinterde herinneringen zien we hoe deze beslissing haar leven verandert in een koortsdroom.

Bioscoop: Once Upon a Time in Hollywood

Eindelijk kunnen we weer genieten van een nieuwe Tarantino. Na The Hateful Eight keert de geliefde regisseur terug in bloedvorm. Hij gaat terug naar het Hollywood uit zijn jeugd. Het is 1969. Tijdens de hoogtijdagen van de moordlustige Charles Manson proberen een tv-acteur en een stuntman naam te maken in Hollywood, maar de industrie is flink aan het aftakelen. Tarantino op zijn best!

ONCE UPON A TIME IN HOLLYWOOD – Official Trailer (HD)

“In this town, it can all change…like that.” Watch the new #OnceUponATimeInHollywood trailer – in theaters July 26. https://www.OnceUponATimeInHollywood.movie/?hs308=youtubeorg Follow Us On Social: https://www.facebook.com/OnceInHollywood https://www.twitter.com/OnceInHollywood https://www.instagram.com/OnceInHollywood Subscribe to Sony Pictures for exclusive content: http://bit.ly/SonyPicsSubscribe Quentin Tarantino’s ONCE UPON A TIME IN HOLLYWOOD visits 1969 Los Angeles, where everything is changing, as TV star Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) and his longtime stunt double Cliff Booth (Brad Pitt) make their way around an industry they hardly recognize anymore.

NPO Start: Woodstock

Ook op NPO Start kunnen we naar het jaar 1969, het jaar van Woodstock! Het is een turbulente tijd, vol verhitte discussies rondom burgerrechten, oorlog en seksuele normen en waarden. Een intrigerende context voor een muziekfestival propvol muzieklegendes. Bezoekers blikken terug, maar ook de kijker krijgt exclusieve beelden van de optredens te zien. Een echte documentaire-klassieker!

Woodstock documentaire
Bron: Warner Bros Bron: Warner Bros
Reageer op artikel:
5 kijktips voor komend weekend: Netflix, Videoland, Pathé en meer!
Sluiten