Health 24 aug 2016 Martyn de Jong

5 handige sites voor kracht- en duursporters

Het internet staat vol met informatie omtrent sport en gezondheid. Uiteraard dragen wij daar zelf aan bij met onze Health Manners artikelen. Maar er is ook een groot aantal onbekende sites dat jou concreet handvatten kan verschaffen. Deze 5 kende je vast nog niet. 

Macro’s en caloriebehoefte berekenen

Via 1percentedge.com kun je zo ongeveer alles uitrekenen wat met jouw lichaam te maken heeft. Officieel is het een rekenmachine voor Intermittent Fasting, maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Zo kun je ook uitrekenen hoeveel je moet eten om af te vallen, aan te komen of gelijk te blijven qua gewicht. En hoe lang het duurt om jouw doel te bereiken. Zeker het checken waard.

Manners_ Handige Websites_ 1percentedge

Voedingsschema’s

Mocht je nog een voedingsschema zoeken dan is Irondiets.com de plek waar je er eentje kunt vinden.  Je kunt hier simpelweg jouw wensen invullen en voila, je krijgt alles voorgeschoteld. De opties zijn eindeloos.

Manners_ Handige Websites_ Irondiets_

Tijdswinst met hardlopen

Op deze website bereken je wat afvallen jou qua netto tijdswinst op kan leveren met hardlopen.  Een paar kilo maakt soms al een enorm verschil op bijvoorbeeld een halve marathon. Hoeveel dat precies kan zijn, bereken je op Runningforfitness.org.

Manners_ Handige Websites_ Runningforfitness_

1 rep max Berekenen

Met name voor de crossfitters en powerlifters onder ons kan het zeer handig zijn om jouw 1 rep max te kunnen berekenen. Het handige aan ExRx.net is dat je eenvoudig een inschatting kunt maken van het gewicht, alvorens je het in de praktijk uitprobeert.  Dit kan je heel veel moeite en/of teleurstelling besparen.

Manners_ ExRx_

Bodybuilding.com –  Lichaamstype Calculator

Waarschijnlijk loop je al een tijdje rond met de vraag welk lichaamstype jij hebt. Het verschil tussen een Mesomorph, Endomorph en Ectomorph kan qua training en voeding namelijk enorm verschillen. Deze calculator van bodybuilding.com adviseert je tevens wat jouw ideale training zou zijn.

Manners_ Handige Websites_Lichaamstype_
Reageer op artikel:
5 handige sites voor kracht- en duursporters
Sluiten