5 goede en betaalbare Champagnes

‘Champagne, King of Wines and Wine of Kings.’  En zo is het maar net. Toch is het soms lastig om door de bomen het bos te zien. Er zijn veel verschillende merken en prijzen, dus wat moet je nemen? Je wilt tenslotte niet 70 euro voor een fles neerleggen die smaakt als Jip en Janneke kinderchampagne. Daarom zijn hier 5 flessen waarvan je zeker kunt zijn dat je goed spul in huis haalt – voor een prijskaartje waar je geen hypotheek voor af hoeft te sluiten. Binnenkort een speciale gelegenheid? Hier zijn je opties.

Veuve Clicquot Ponsardin Brut – á 50 euro

Deze oranje fles is één van de meest opvallende en welbekende Champagnes die je kunt kopen. Ook de smaak windt er, net als de styling, niet bepaald doekjes om. Met een afdronk van honing en een hint van diverse fruitsoorten, schenk je een smaakvolle en veelzijdige Champagne in, die perfect als aperitief gedronken kan worden. Er zijn diverse uitvoeringen verkrijgbaar, in limited edition wijnkoelers, verpakkingen en boxen. Kortom, ideaal als geschenk of om een mooi moment te vieren.

“Three be the things I shall never attain: Envy, content, and sufficient champagne.” – Dorothy Parker

[Bron foto: Veuve-clicquot.com]

Charles Heidsieck – Brut Réserve – á 55 euro

Deze Champagne is fris, smaakvol en staat bekend als één van de betere non-vintage Champagnes die te verkrijgen zijn. Je proeft onder andere peer, perzik, appel en andere fruitsoorten, waardoor je met een plezierige, levendige afdronk de avond in gaat. Volgens kenners is dit absoluut genieten. Niet voor niets staat deze Champagne hoog op de top-lijsten, wat niet gek is aangezien deze al diverse prijzen in de wacht heeft gesleept. Zeker een aanrader, met name voor mensen die moeite hebben om Champagne lekker te vinden.

“I’ve been on dates where the champagne was more memorable than the person I was sitting across from.”

[Bron foto: Luxuo.com]

Piper-Heidsieck Brut – á 35 euro

Wie op zoek is naar frisse, goed betaalbare en lekkere Champagne , zit met de Piper-Heidsieck Brut gegarandeerd goed. Al sinds 1785 maakt dit wijnhuis verfijnde Champagnes, welke bekend staan om een toegankelijke en unieke smaak. Denk hierbij aan sappige fruitsoorten, met een frisse lentegeur en -smaak. Op deze lijst is dit de meest betaalbare fles. Echter, dat zegt in dit geval niets over de kwaliteit.

[Bron foto: Bradfordsbakers.com]

Perrier-Jouet Grand Brut Blanc

Deze Champagne is misschien niet zo bekend onder de casual drinkers, maar verdient daarom misschien juist een plekje op deze lijst. Deze smaakvolle, kruidige Champagne heeft bloemige accenten en een afdronk van honing en ananas. Hierdoor krijg je bij elke slok een zachte smaak in de mond, die perfect past bij diverse gelegenheden.

When a man says no to Champagne, he says no to life.

[Bron foto: Perrier-jouet.com]

Moët & Chandon (elke variant) – vanaf 40 euro

Als je zeker wilt zijn van een goed geschenk, los van smaakvoorkeuren, dan is Moët & Chandon jouw merk. Met name de dames zijn hier dol op. Dit is namelijk een beetje de Starbucks onder de Champagnes: je betaalt uiteraard voor het drankje, maar ook voor het merk. En nou juist dat laatste maakt – onder andere – dat deze fles zo populair is.  Er zijn verschillende varianten beschikbaar, allemaal met een prijskaartje dat rond de 50 euro ligt. Koop je deze voor een dame, dan kun je waarschijnlijk het beste voor de Ice Imperial  kiezen. Deze wordt ijs- en ijskoud  gedronken en ziet er bijzonder sierlijk uit. Can’t go wrong, geloof ons.

[Bron foto: Markenglas.de]

 Tot slot vind je hier nog 5 tips ter preventie van een kater. Proost heren!

Reageer op artikel:
5 goede en betaalbare Champagnes
Sluiten