Redactie
Redactie Films & Series 14 apr 2016

45 minuten up close met de grootste Mafia hitman ooit

Vergeet misdaadseries, deze drie kwartier durende documentaire over Richard Kuklinski is the real deal.

Forensisch psychiater Park Dietz zocht Richard Kuklinski op in de Trenton State Maximum Security Prison. Hier zit Kuklinski zijn levenslange straf uit. De naam Richard Kuklinski zegt je wellicht niet zo veel, maar zijn bijnaam The Iceman doet waarschijnlijk een belletje rinkelen. Kuklinski werd veroordeeld voor vijf moorden op maffiakopstukken, waaronder de grote baas Jimmy Hoffa.

Foto boven: Jimmy Hoffa in de rechtbank. Foto onder: een team speurt naar de overblijfselen van Jimmy Hoffa na een tip in 2013. Hoffa werd echter nooit gevonden.

Hoewel hij veroordeeld werd voor vijf hitman jobs is het geen geheim dat hij in totaal meer dan 100 gangsters heeft omgelegd. Wanneer Dietz erop aandringt, geeft The Iceman zelfs toe dat het er meer dan 200 moeten zijn geweest. The Iceman Tapes – Inside The Head of a Maffia Hitman geeft een huiveringwekkende inkijk in de belevingswereld van een gewetenloze huurmoordenaar. Deze documentaire van 45 minuten is een compilatie uit meer dan 13 uur beeldmateriaal met authentieke interview.

Reageer op artikel:
45 minuten up close met de grootste Mafia hitman ooit
Sluiten