Redactie
Redactie Life 12 jan 2017

4 redenen waarom McGregor vs Nurmagomedov moet plaatsvinden

Leuk hoor, de hype rond Mayweather vs McGregor. De kans dat het daadwerkelijk gaat gebeuren is echter vrij klein. En met veel liefde voor de sport, *ahum* 100 miljoen dollar *ahum*, heeft het ook niet meer te maken. Degene die het – op basis van zijn prestaties – écht verdient om McGregor uit te dagen in het UFC-lichtgewicht, is de Russische man met de pruik (te danken aan zijn opkomst met excentrieke pruik) Khabib Nurmagomedov.

De 28-jarige Rus zou eigenlijk uitkomen tegen Eddie Alvarez, maar werd gepasseerd door Conor McGregor. De reden voor deze keuze van de UFC mag duidelijk zijn. Het zou de MMA-organisator daarentegen sieren als ze Nurmagomedov (tien keer uitspreken zonder fout te maken, is pluspunten verdienen) nu de kans geven om de titel te pakken. Dit is waarom.

Hij heeft de beste statistieken

Nurmagomedov is zonder twijfel een van de meest capabele UFC-vechters van het moment. De beste man heeft 24 wedstrijden gevochten binnen de UFC en alle 24 gewonnen. Niet te min. Daarbij is hij tweevoudig wereldkampioen in de Russische vechtsport sambo en heeft-ie een zwarte band in judo. In de UFC-geschiedenis is het nog niet voorgekomen dat een vechter zoveel gevechten won, zonder een poging te mogen doen om de titel te bemachtigen.

Nurmagomedov wordt de grootste uitdaging voor McGregor tot dusver

Nurmagomedov wordt een taaie kluif voor de uitgesproken McGregor. De Rus bezit one-punch-knock-out-power en is de koning op de grond, mede dankzij z’n judo- en sambo-achtergrond. Als hij de Ier op de grond krijgt – wat niet z’n favoriete plek is -, zal het een pittige rit worden voor McGregor.

De UFC moet z’n geloofwaardigheid behouden

UFC-opperhoofd Dana White en zijn team mogen wat ons betreft meer neigen naar de oude selectieprocedure, waarin de vechter die het meeste recht op het titelgevecht heeft ook daadwerkelijk wordt gekozen. Afgelopen jaar kreeg Dan Henderson, de nummer dertien in het middengewicht, de kans om te vechten voor de titel. Evenals McGregor in het lichtgewicht terwijl hij nog nooit een gevecht had gevochten in deze klasse. Nurmagomedov nu geen kans geven, terwijl hij de nummer één in de lichtgewicht-ranking is, zal als een steek onder water voelen voor veel vechters.

Een gevecht met Nurmagomedov zou een frisse start zijn

De twee kemphanen hebben elkaar nog nooit ontmoet in de kooi. Dit in tegenstelling tot Nate Diaz of Jose Aldo, die McGregor beiden hebben uitgedaagd om opnieuw een potje te matten. Hoe spannend deze wedstrijden ook zullen zijn, een verse match tussen de Rus en de Ier kan voor een frisse wind in de kooi zorgen.

Reageer op artikel:
4 redenen waarom McGregor vs Nurmagomedov moet plaatsvinden
Sluiten